LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski.hr vas pita

ANKETA: Koliki bi trebao biti porezni limit za studente?

Treba li i na koliko povećati limite od 15 000 kuna i 63 000 kuna? Otkrijte nam u anketi!

Treba li i na koliko povećati limite od 15 000 kuna i 63 000 kuna? Otkrijte nam u anketi!

Porastom studentske satnice mnogi su se studenti, a pogotovo oni koji rade na sezoni, našli u problemima. Studenti koji su porezna olakšica roditeljima vrlo brzo prijeđu limit zarade od 15 000 kuna, a oni koji rade tijekom cijele godine lako se mogu približiti i iznosu od 63 000 kuna (to je iznos nakon kojeg se studentska zarada oporezuje). 
 
VEZANO: 

Zbog toga je nedavno Hrvatski studentski zbor pokrenuo inicijativu da se poveća limit od 15 000 kuna. Studentski zbor izračunao je da bi studenti godišnje mogli zaraditi 13.360 kuna kroz regulirani rad te još 9141 kunu za rad nedjeljom, što je sve skupa 22.500, dakle nešto malo preko šest tisuća kuna više od limita koji je definiran sada.
 

Objavljene konačne rang-liste: više od 23 tisuće novih studenata kreće na fakultete!
O studentima i njihovim roditeljima brine se i Hrvatska udruga poslodavaca kojoj je u cilju da studenti tijekom sezone što više mogu (za)raditi pa su tako i oni predložili novi limit za studentsku zaradu. Predlažu da se prag podigne na 30.000 kuna, uz drugačiji tretman ako porezni obveznik (roditelj) ima više djece.
 

Znanstvenici izrazili zabrinutost zbog neizdavanja dopusnice za pokretanje Rodnih studija na Filozofskom fakultetu
Ipak, zanima nas što o svemu misle studenti: treba li i na koliko povećati limite od 15 000 kuna i 63 000 kuna? Svoje mišljenje izrazite u anonimnoj anketi u nastavku, a rezultate ćemo objaviti na portalu Studentski.hr. 
 

Prvo zlato s Europskih sveučilišnih igara stiglo u džudu. Studenti briljirali i u kickboxingu


FOTO: PIXABAY