LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Natječaj za stipendije

Američki Hrvati stipendiraju nadarene studente u domovini svojih djedova

Hrvatska školska zaklada raspisala je natječaj za stipendiranje nadarenih studenata. Prijave traju do 15. svibnja.

Hrvatska školska zaklada raspisala je natječaj za stipendiranje nadarenih studenata. Prijave traju do 15. svibnja.

Hrvatska školska zaklada, najveća hrvatsko-američka organizacija za stipendiranje nadarenih studenata u domovini, raspisala je natječaj za izbor novih stipendista koje će sufinancirati tijekom njihova petogodišnjeg sveučilišnog obrazovanja. Stipendije mogu dobiti hrvatski učenici koji ovog proljeća završavaju gimnaziju ili srednju školu u Hrvatskoj ili Bosni i Hercegovini te namjeravaju upisati prvu godinu studija na jednom od hrvatskih sveučilišta.

Zainteresirani trebaju podnijeti prijavu s popratnom dokumentacijom upravi zaklade najkasnije do 15. svibnja ove godine Prijavnicu i informacije o potrebnim dokumentima možete pronaći na poveznici. Budući da svake godine zaklada primi i po nekoliko stotina prijava na natječaj, prednost pri odabiru imat će budući studenti izvrsnih ocjena i slabijeg imovinskog stanja.

Zaklada je utemeljena 1989. godine, a stipendira studente od 1993. Do sada je – zahvaljujući materijalnoj potpori zaklade – diplomiralo više od tri stotine studenata na različitim fakultetima. Geslo je zaklade stvaranje lidera kroz obrazovanje, a temeljna misija – pomoći Hrvatskoj ulažući u mlade i sposobne ljude, koji će u budućnosti nositi njen razvoj.

Zakladu vode i potpomažu američki Hrvati drugog i trećeg naraštaja, od kojih većina i ne govori hrvatski jezik, ali žele pomoći napretku domovine svojih roditelja i djedova.

 

FOTO: PIXABAY