LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studenti i financije

4 stvari na koje trebate obratiti pažnju kad otvarate račun u banci

Uskoro kreće nova akademska godina i zadnja stvar o kojoj razmišljate vjerojatno se tiče banke, računa i kartica. Ali sve vam to treba, a mi vam donosimo savjete na što obratiti pažnju kako biste odabrali najbolji paket usluga.

Uskoro kreće nova akademska godina i zadnja stvar o kojoj razmišljate vjerojatno se tiče banke, računa i kartica. Ali sve vam to treba, a mi vam donosimo savjete na što obratiti pažnju kako biste odabrali najbolji paket usluga.

Dobar paket bankarskih usluga – zlata vrijedi. U trenutku kad otvarate račun, vjerojatno niti ne razmišljate previše unaprijed kakve će vam sve kartice trebati, koliko je komplicirano ugovoriti dodatne usluge, jesu li vam poslovnica i bankomat pri ruci, koliko iznose naknade ako, primjerice, podižete gotovinu na bankomatima drugih banaka...

Bilo da po prvi put otvarate račun u banci ili trebate dodatni račun, donosimo vam nekoliko korisnih savjeta i stvari na koje trebate pripaziti.

Prvo i osnovno – koliko se plaća?

Studenti često nisu svjesni koje sve prednosti donosi akademski status dok ne završe sa studiranjem. Uz brojne popuste, koji uključuju jeftiniji pokaz za javni gradski prijevoz, jeftinije članarine i ulaznice za gotovo sva događanja, knjižnice i slično, jedna je od najboljih stvari besplatni paket bankarskih usluga. Vođenje i otvaranje tekućeg i žiro-računa za studente besplatni su!

Može li se izvesti bez čekanja?

Vjerovali ili ne – može! Zahtjev za ugovaranje studentskog paketa možete popuniti onlike i za čas. Pripremite potrebne dokumente (osobna iskaznica i potvrda o upisanoj akademskoj godini) i u dogovorenom terminu dođete u poslovnicu koja vam je najzgodnija ili usput potpisati ugovor i preuzeti kartice.

P. S. Ne morate po potvrdu o studiranju na faks, možete je preuzeti iz sustava e-Građani.

Što sve dobijete u paketu?

Sve što vam treba! Besplatno otvaranje i vođenje računa, debitnu karticu, internet i mobilno bankarstvo te niz popusta na druge usluge, primjerice štednju. Uz to, dobijete i besplatnu upisninu i članarinu za web-prepaid karticu, koja je idealna za online kupovinu. Ne samo da je sigurna, jer na nju uplaćujete onoliko novca koliko namjeravate potrošiti, već i vrlo jednostavno možete kontrolirati troškove da ne bi bilo previše zaletavanja i trošenja.

Ima li nekih čudnih naknada?

I ono što je najbolje – sve stavke iz paketa koristite bez plaćanja dodatnih naknada ili članarina. 

Sad kad znate što sve možete dobiti – nemojte pristati na manje.  

FOTO: PIXABAY