LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Središnja medicinska knjižnica

Besplatne radionice: autorski profili i CroRIS CROSBI

​​​​​​​Studenti se mogu prijaviti na radionice oblikovanja i uređivanja autorskih profila u bazama podataka.

​​​​​​​Studenti se mogu prijaviti na radionice oblikovanja i uređivanja autorskih profila u bazama podataka.

Studenti koji se ne snalaze u bazama podataka ili imaju problema s pronalaženjem svojih radova, svoje znanje mogu unaprijediti na ovim radionicama.
 

Izrada autorskih profila


Autorski profili potrebni su za okupljanje svih informacije o objavljenim publikacijama – zato što uređeni autorski profili u bazama podataka pomažu u informiranju oko produkcije, aktivnosti i vidljivosti pojedinca, ali i u povećanju vidljivosti institucije, stoji na stranici Središnje medicinske knjižnice (SMK).
 

„Ova radionica pomoći će vam da izradite i/ili uredite autorske profile u bazama podataka i na platformama: ORCID, Web of Science Researcher Profiles (Clarivate), Scopus Profile, GoogleScholar i CroRIS – CROSBI.“ – stoji u objašnjenju.


Radionica će se održati u srijedu, 15. studenoga 2023. u 13 h u Kompjuterskoj učionici, a potrebno je prijaviti se putem prijavnog obrasca.
 

Radionica za unos radova u Hrvatsku znanstvenu bibliografiju CroRIS–CROSBI


Ova radionica služi za učenje unošenja radova u bazu, što je korisno jer je Uprava Medicinskog fakulteta donijela Uredbu kojom svi zaposlenici izabrani u znanstveno-nastavna, znanstvena i nastavna zvanja obavezni su svoje radove unijeti u bazu CROSBI.
 

„U bazu se unose radovi u znanstvenim časopisima, autorstvo i uredništvo knjiga u domaćem ili stranom izdanju, poglavlja u knjigama, stručni radovi, recenzirani radovi sa znanstvenih i stručnih skupova, mentorstva disertacija, patenti.“ – stoji u objavi SMK-a.


Radionica će se održati u utorak, 28. studenoga 2023. u 15.30 h u Kompjuterskoj učionici, potrebno je prijaviti se putem poveznice.

Za sva dodatna pitanja obratite se na e-adresu smk@mef.hr.

FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA, ILUSTRACIJA