LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
PROJEKTI

InfoDASKA

InfoDASKA - Studentski.hr
libros.ffos@gmail.com

InfoDASKA je studentska konferencija, poznatija pod nazivom DASKA (Dani studenata knjižničarstva), koju su 2008. godine po prvi put organizirali studenti zadarskog Sveučilišta, a kasnije ju je preuzeo i Odsjek za informacijske znanosti Filozofskog fakulteta u Osijeku. Ona okuplja polaznike studija informacijskih znanosti iz Zagreba, Zadra i Osijeka.

Klub studenata informacijskih znanosti Libros Odsjeka za informacijske znanosti Filozofskog fakulteta u Osijeku, ove godine organizira osmu po redu studentsku konferenciju InfoDASKA, 15. i 16. Svibnja. Konferencija traje dva dana, a sastoji se od izlaganja i radionica koji obuhvaćaju područje zadane teme. Tema ovogodišnje InfoDASKA-e je Informacijske ustanove - trendovi i prilagodbe i obuhvaća trendove vezane uz tehnološke promjene koji su fokusirani na na automatizaciju poslovanja, odnosno na uporabu tehnologije u poslovanju informacijskih ustanova. Također, podrazumijeva i načine očuvanja informacija koje nose određeni dokumenti – prijenos zbirki na digitalni medij i slično. Osim toga, obuhvaća i trendove vezane uz društvene promjene kao što su novi načini razmjene informacija – pružanje informacija kroz društvene mreže, načine zadovoljenja korisničkih potreba, ne samo korisnika koji dolaze u određenu informacijsku ustanovu, nego i udaljenih korisnika – korisnika koji pristupaju informacijskim ustanovama preko računala te slobodan pristup informacijama.

Svrha konferencije je razmjena iskustava, znanja te razrada problematike o poslovanju informacijskih ustanova. Osim edukacijskog karaktera, konferencija također omogućuje izravno upoznavanje i komuniciranje s osobama istoga znanstvenog područja.

Ističe se kako se kroz organizaciju ove konferencije ima prilika u praksi isprobati mnogo toga što studenti informacijskih znanosti nauče tijekom studija. Naime, kako su tijekom studija stekli brojne kompetencije i vještine kao što su timski rad, govorništvo, pisanje i uređivanje radova, grafičko oblikovanje teksta i plakata, tako im ova Konferencija uvelike pridonosi njihovu usavršavanju. Možemo reći da je ona ishod učenja brojnih kolegija koji se pohađaju na studiju informatologije.