LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Milica Lipovac
/MILICALIPOVAC
Datum registracije: 07.12.2021.
Zadnja aktivnost: 23.05.2022.
Problem pretjerane konzumacije alkohola kod mladih

Opijanje u izlascima društveno prihvaćeno: traži se „brzi popravak“ umjesto da se dublje pristupi rješavanju problema ili potrebe koju mladi žele zadovoljiti

Mladima je veoma bitno osjetiti se prihvaćeno, i što brže ući u svijet odraslih, nekad imitirajući ih. Tu dolazimo do konzumacije alkohola. Razlozi za konzumaciju su različiti: bolja zabava, mladi su opušteniji, hrabriji, komunikativniji, lakše prilaze simpatijama i započinju razgovore.
Ravnopravno studiranje

Za prilagoditi jedan udžbenik za osobe s oštećenjima vida potrebna cifra od oko 120 000 kuna

Hrvatska je definiciju prava na obrazovanje uključila u Ustav Republike Hrvatske te se u članku 66 navodi da je svakomu „dostupno, pod jednakim uvjetima, srednjoškolsko i visokoškolsko obrazovanje u skladu s njegovim sposobnostima“.
Utjecaj psihoaktivnih supstanci

Problem ovisnosti kod mladih

Mladi ljudi koji ustrajno zloupotrebljavaju supstance često imaju niz problema, uključujući akademske poteškoće, zdravstvene probleme (uključujući mentalno zdravlje), loše odnose s vršnjacima i uključenost u pravosudni sustav za maloljetnike. Osim toga, postoje posljedice za članove obitelji, zajednicu i cijelo društvo.
Utjecaj nezaposlenosti na mlade

Nezaposlenost mladih: „Treba prihvatiti da će biti neuspješnih pokušaja jer je to sastavni dio procesa traženja posla”

Važno je pokušati napraviti sve što možeš, bez obzira koliko teško bilo, te stalno imati na umu da uvijek i za sve ima rješenje, ali također treba znati potražiti pomoć rodbine, prijatelja, psihologa ako dođeš do zida i ne znaš gdje bi dalje – više glava uvijek smisli bolje rješenje od samo jedne. – poručuje psihologinja.