LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Marija Lubina
/MARIJALUBINA
Datum registracije: 08.12.2021.
Zadnja aktivnost: 28.02.2022.
KAZALIŠTE SLIJEPIH I SLABOVIDNIH NOVI ŽIVOT

Vojin Perić: „Nikad institucije države nisu prevazišle našu drukčijost.”

U zagrebačkom Tiflo-kvartu, kako ga naziva naš sugovornik Vojin Perić, smjestilo se prvo kazalište slijepih i slabovidnih na svijetu, i to prije više od sedamdeset godina. Izvode šezdesetak predstava godišnje, priređuju i klasike i autorske komade – upoznajte Novi život.
BJOT – NOVA ZANIMACIJA ZA SPORTSKE ENTUZIJASTE

Student politologije izmislio vlastiti sport: „Bila je nekakva idejica, par prijatelja koji su bili voljni potrčati – i zakotrljalo se”

Mate Bašić student je diplomskog studija politologije na Fakultetu političkih znanosti, a već više od tri godine razvija vlastiti sport – BJOT. Ljubav prema raznolikim sportovima vuče iz obitelji, za proces razvijanja igre kaže da je proces zapisivanja, raspravljanja i testiranja niza banalnosti, a sljedeći korak mu je upoznavanje šire javnosti s velikom strasti koju razvija od 2018.
OSOBE S INVALIDITETOM I UMJETNOST

Glazbenici s oštećenjem sluha dokazuju da ljubav prema umjetnosti ne poznaje granice

Entre deafblind band čine Dražen, Marijana, Nedjeljko i Lejla, jedina članica bez invaliditeta. Riječ je o grupi glazbenika koji, osim što sviraju i pjevaju, istovremeno znakuju. O tome što i kako rade, razgovarali smo s vokalisticom benda Marijanom Ibriks.
SMANJIVANJE JAZA IZMEĐU ROMSKE I NEROMSKE DJECE

Obrazovni mentorski program Rom HR-a: „Tko može bolje motivirati roditelje, učenike od onih koji su se susreli s istim problemima i nadišli ih.”

Romska organizacija mladih Hrvatske radi na integraciji romske djece i mladih pružajući potporu kroz formalno i neformalno obrazovanje. Nastoje umanjiti obrazovni jaz romske i neromske djece te tako poboljšati njihov položaj na tržištu rada. Kroz svakodnevne izazove s djecom prolaze mentori koji su ih sami već savladali.