LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Katarina Bižanović
/KBIZANOVIC
Datum registracije: 27.03.2019.
Zadnja aktivnost: 27.03.2020.
Reakcije na postupak iseljavanja

FOTO: Humorom protiv nepravde - prenosimo memeove kojima su studenti ismijali SC

Proteklih dana Studentski centar raselio je mnoge studente, a svoje nezadovoljstvo načinom iseljavanja iz domova i zbrinjavanjem stvari studenti su dočarali mnogobrojnim memeovima.
Ulazak u povijest

Najavila odlazak s glazbene scene, a sada postala prva reperica teška preko 100 milijuna dolara!

Ova reperica ostat će zapamćena kao prva reperica čija neto vrijednost iznosi više od 100 milijuna dolara. Iza sebe ima četiri studijska albuma, a treći album The PinkPrint broji preko 48 milijuna streamova na Spotifyju.
Sveučilište u Zagrebu

Zgrada Muzičke akademije bez većih oštećenja nakon potresa

Za razliku od većine fakulteta Muzička akademija Sveučilišta u Zagrebu studente je obavijestila kako je nakon potresa zgrada ipak dobila zelenu naljepnicu.
Sveučilište u Zagrebu

Uživo pratite obraćanje dekana Ekonomskog fakulteta

Dekan Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu zbog izvanrednih okolnosti uživo će se obratiti studentima u dvama terminima, i to na hrvatskom i engleskom jeziku.
Koronavirus

Nacionalni stožer donio odluku o skraćenom radnom vremenu trgovina

Nacionalni stožer civilne zaštite donio je odluku kojom se, radi sigurnosti zaposlenika, od danas skraćuje radno vrijeme trgovina.
Klub studenata psihologije Feniks

Pokažite kako provodite svoje dane i uključite se u videoprojekt #ostanidoma

Klub studenata psihologije Feniks pokreće projekt s ciljem promicanje društvene odgovornosti. Vi se možete uključiti snimanjem videa u kojem ćete prikazati kako provodite vrijeme u samoizolaciji ili karanteni. Rok za slanje snimki jest 23. ožujka.
Sveučilište u Zagrebu

Studentski zbor raspisao natječaj za financiranje studentskih programa; donosimo uvjete prijave

Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu raspisao je Natječaj za sufinanciranje studentskih programa u 6 kategorija. Rok za podnošenje prijave je 29. ožujka u 11:59.
Ljetni tečaj

Bavarska dodjeljuje stipendije za unaprjeđivanje znanja njemačkog jezika

Slobodna Država Bavarska dodjeljuje stipendije za ljetni tečaj njemačkog jezika. Od kandidata se zahtjeva prethodno znanje njemačkog jezika najmanje na razini B1. Rok za prijavu je 23. ožujka.
Razmjena mladih

Otvorene prijave za Erasmus+ program Life and Earth connected; održat će se u Španjolskoj ovog ožujka

Udruga Žmergo u potrazi je za mladima koji žele sudjelovati u Erasmus projektu Life and Earth connected koji će se održati u Španjolskoj od 9. do 17. ožujka. Program je usmjeren na promicanje zdravlja i osobnog blagostanja, kao i poštovanje života ljudi i živih bića.
Udruga studenata Probion

Otvorene prijave za sudjelovanje na trećem Kongresu studenata biotehnologije

Kongres studenata biotehnologije pod nazivom In research we believe održat će se od 27. do 29. ožujka na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu u Zagrebu. Organizator Kongresa je Udruga Probion uz suradnju Udruge studenata biotehnologije Sveučilišta u Rijeci i Študentske organizacije Biotehniškog fakulteta Sveučilišta u Ljubljani. Prijave za sudjelovanje otvorene su do 24. veljače.
Mladi za budućnost Europe

Otvorene su prijave za sudjelovanje na Europskom događaju za mlade (EYE)

Europski događaj za mlade (EYE) održat će se 29. i 30. svibnja u Strasbourgu pod sloganom „Budućnost je sada”. Prijaviti se mogu mladi između 16 i 30 godina, a rok za prijavu je 29. veljače.
Klub studenata sociologije

Časopis Diskrepancija u potrazi je za studentskim autorskim radovima

Uredništvo časopisa Diskrepancija poziva zainteresirane studente da pošalju svoje autorske radove koji bi bili objavljeni u idućem broju. Rok za prijavu je 22. veljače 2020. godine.
Termini ispita

Izmijenjen je kalendar državne mature; jedan obvezni ispit piše se dok traje školska godina

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja donio je novi kalendar polaganja ispita državne mature. Najvažnija je izmjena vezana uz esej iz Hrvatskog jezika koji bi se trebao pisati za vrijeme školske godine.
Studentske odluke

Istražili smo imaju li studenti popis novogodišnjih odluka i što uopće misle o tome

Ulaskom u novu godinu većina nas odlučuje kako će se otarasiti starih, a uvesti nove navike. Poneki su toliko predani, pa sastave i popis. Evo što studenti misle o novogodišnjim odlukama.
Vratite se u formu

Što učiniti kada nakon blagdana više ne stanete u najdraže traperice?

Božićni i novogodišnji blagdani, osim puno odmora i veselja, donijeli su i pokoje kilo viška. Vjerujemo kako nitko nije mogao odoljeti silnim kolačima i blagdanskim specijalitetima, stoga vam donosimo nekoliko savjeta kako se ponovno vratiti u formu.
Nagradni natječaj

Nagrađuju se najbolje fotografije s opisom Erasmus iskustva

Kako bi se proslavila brojka od 10 milijuna studenata i mladih koji su sudjelovali u Erasmus+ programima, organiziran je fotografski nagradni natječaj. Rok za prijavu je 13. siječnja. 2020. godine.
Predsjednički izbori RH

Studenti uglavnom kolutaju očima kada im spomenete izbore i ne znaju gotovo ništa o predsjedničkim kandidatima

Prvi krug predsjedničkih izbora održava se 22. prosinca, a ako nijedan kandidat ne osvoji natpolovičnu većinu, dolazi do drugog kruga koji je zakazan za 5. siječnja. Većini studenata ova informacija i ovaj datum nisu previše bitni jer ne planiraju izaći na izbore. Razlozi tomu su nezainteresiranost za politiku općenito te nedovoljno poznavanje kandidata i njihovih programa.
Zdravo sveučilište

Provedena je akcija studentskoga darivanja krvi

U srijedu, 11. prosinca, obavljena je akcija studentskoga darivanja krvi u organizaciji Zdravoga sveučilišta, UniSport ZG-a i Studentskoga zbora Sveučilišta u Zagrebu. Darivanju krvi pristupilo je 219 studentica i studenata, a prikupljeno je 136 doza krvi.
Doprinos u promociji odnosa između Argentine i Hrvatske

Rektor Boras dobio je Nagradu „Juan Vucetich”

Rektoru Sveučilišta u Zagrebu 6. prosinca uručena je Nagrada „Juan Vucetich” za izvanredan doprinos u promociji odnosa između Argentine i Hrvatske.
„Zagreb Advent Run”

U nedjelju posebna regulacija prometa

U nedjelju, 8. prosinca, doći će do izmjene tramvajskog i autobusnog prometa u užem gradskom središtu zbog ulične utrke „Zagreb Advent Run”.