LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Janja Šestak
/JANJSESTAK
Datum registracije: 09.12.2021.
Zadnja aktivnost: 01.03.2022.
Mentalno zdravlje

Umoran sam, ljut i tužan – studenti otvoreno o burnoutu

„Mislio sam da je to tako svima na mom faksu, ali u zadnjih godinu dana primjećujem da kolege normalno funkcioniraju, imaju bogati društveni život, što me navelo da se zapitam zašto ja ne mogu tako.”
Mladi novinari o novinarstvu

Tko god želi odustati od novinarstva - neka razmisli tri puta

Petra je htjela promijeniti svijet, Andrej je ganjao dječji entuzijazam, a Laura je htjela čuvati društvo. Zajedničko im je to da se u politici jednostavno nisu vidjeli – za njih je to korumpiran svijet u kojem kao pojedinci ne bi mogli donijeti vidljive promjene. Pa su onda probali na drugi način. Postali su novinari.
Diskriminacija Roma na tržištu rada

Poruka mora biti jasna – diskriminacija Romkinja i Roma je nedopustiva

Velik postotak Roma doživljava diskriminaciju prilikom zapošljavanja ili na radnom mjestu. Neki se ne usude progovoriti zbog straha od gubitka posla, neki se ne odlučuju na pravni postupak zbog visokih troškova koje ono nosi, a neki nisu odustali, već naprotiv, nastavili nizati edukacije zbog kojih su, između ostalog, postali kompetitivniji od ostalih kandidata na tržištu. Troje od njih podijelilo je svoje priče.
Prosjek ocjena ipak na kraju nitko ne gleda

Volontiranjem i praksom do posla – iskustva iz prve ruke

Volontiranje i praksa, osim lakšeg pronalaženja posla, donose i mnoge druge pozitivne strane. Potvrdili su to i naši sugovornici: Domagoj Morić, stručnjak za odnose s javnošću, Jelena Bokun, novinarka i Daria Loos Glebov iz Spanovog HR-a.