LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Josipa Miković

Kako se ponašaju studenti i studentice u izlascima

Neki studenti žive za vikend. Čekaju taj trenutak kada će izaći van i malo se opustiti. Ali što se točno dogodi kada se studenti malo opuste i riješe stresa?

Neki studenti žive za vikend. Čekaju taj trenutak kada će izaći van i malo se opustiti. Ali što se točno dogodi kada se studenti malo opuste i riješe stresa?

U gradu u kojem studiram dobro je poznat studentski četvrtak. Naš faks nas je blagoslovio rasporedom pa nemam nikakvih predavanja petkom. To znači da ćemo vrlo vjerojatno svaki četvrtak ići van. Mi smo tipovi studenata koji kupe tri litre vina za 30 kn (ili 5 litara za 40 kn). Ali to vino je… „koliko para toliko muzike“. Ali ako ga pomiješaš s Coca-Colom ili mineralnom može se pit. I tako se malo druškamo u stanu i onda idemo u grad. To bude negdje oko 2, pola 3 ujutro i u gradu smo do fajronta. Kada sam mami prvi puta pričala o izlascima u Osijeku i kada sam joj rekla da tek idemo van u 2, žena se skoro onesvijestila. Sada već, nakon skoro tri godine, kada joj kažem da sam došla u dom oko tri sata ujutro još mi kaže: „Pa što si tako uranila.“

Već par tjedana promatram kako se ponašamo kada „malo popijemo“. Jedan put smo igrali Riječ na riječ i bolje je da vam ne pišem rečenice koje su bile produkt toga. Ali jedan primjer bio bi: „Nektarina slatka mandarina velika koja ima svojstva Boga…“ Dalje se ne mogu sjetiti. Ništa smiješno ni posebno je l' tako? Probajte jednom igrati kad budete cugali. Druga igra je Shega Shala. To je besplatna aplikacija za mobitel koja nam je uljepšala brojne izlaske. Toplo preporučam.

Moja cimerica je postavila jedno zanimljivo pitanje. Zašto je u redu četvrtkom navečer, kad si u gradu, prići nekome i započeti nekakvu raspravu? Svi su otvoreni i što god da ih pitaš oni će ti odgovoriti. Što bi se dogodilo kada bi to napravili usred dana? Svi bi te čudno pogledali i možda nešto malo promrmljali kao odgovor i nastavili dalje. Cimerica je jednom vidjela jednog dečka u gradu koji ima frčkavu kosu, i nakon par minuta smo prolazili kraj njega i ona je njemu morala proći prstima kroz kosu, jer… eto morala je. On ju je zbunjeno pogledao, ali nije ništa rekao i vratio se svom poslu. Što bi se dogodilo da je to napravila u podne, na ulici?

Cure, jeste li ikad u gradu prišle dečku koji vam se sviđa? Ako jeste, što se dogodilo?
To je još jedna stvar o kojoj sam razmišljala i pričam vam iz osobnog iskustva. Velika je razlika kada cura prilazi dečku u gradu i kada dečko prilazi curi. Većinom ako nam neki dečko priđe u gradu, mi ćemo ga otpiliti misleći u sebi kako je neki kriper. Vidjela sam i par cura koje su jako bezobrazne kada im priđe neki dečko. Tako sam i ja znala reagirati, znala sam biti bezobrazna, ali onda sam se zapitala kako bih se ja osjećala da priđem dečku i da on bude tako bezobrazan prema meni? Ne bi bio baš lijep osjećaj, tako da sam odlučila da je let him down easy najbolje rješenje. Da nam dečko priđe u podne, na trgu, bile bismo oduševljene zato što, eto vidi njega, on je prišao meni usred bijelog dana, baš je dobar, je l' da? Ne. Odeš s njim na kavu i shvatiš da je čudak. Ustvari, da nema pogrdnih imena, vidiš da dečko nije tvoj tip, ali eto, tebi su bile zamazane oči jer ti je prišao usred bijelog dana.

Kada cura priđe dečku u gradu, e to je već druga priča. Ni u jednom slučaju nisam vidjela da će ju dečko bezobrazno otpiliti. Čak su i ljubazniji bili oni koji imaju curu. Ako u gradu priđeš dečku koji ima curu, on će ti postati wingman.

– Joooj anđele moj, oprosti, ali ja imam curu. ALI GLE, ovaj moj prijatelj nema curu, eto ti on! –

Legendarni su.

U slučaju da lik nema curu i ako vi njemu priđete – raj će im se otvoriti. Vi ste boginja. Vi ste cura i prišli ste mu u gradu. Dat će vam sve što ima. Oni će biti toliko oduševljeni da će pasti na koljena pred vas. Ali oni ne znaju koliko vi gorite iznutra, ne znaju koliko vas je sramota. Nisam još vidjela ni čula da je jedna djevojka prišla dečku u podne, na trgu. Ako znate što se dogodi, podijelite – help a sista.

Sve u svemu, u gradu vam je sve dopušteno. Iako je prošlo par dana od Nove godine, idite po klubu i svima čestitajte, nema veze što vas ljudi ne znaju – ni vi ne znate njih. Svi će biti toliko oduševljeni i vama reći: „Hvalaaa, taakođeeer!“ Okrenite se prema nepoznatim ljudima oko sebe i poželite im sve najljepše.

Cure, priđite dečkima u gradu i nemojte biti bezobrazne prema dečkima koji priđu vama. Dečki, isto vrijedi i za vas. I mali savjet za kraj: Sleep more than you study. Study more than you party. Party as much as you can.

FOTO: PINTEREST