LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Cijepljenje protiv koronavirusa

Cijepljenje prvom dozom Pfizer-BionNTech cjepiva Comirnaty – iz prve ruke

Donosim svoje iskustvo cijepljenja prvom dozom Pfizer-BioNTech cjepiva Comirnaty, više u nuspojavama koje sam doživjela i samoj proceduri.

Donosim svoje iskustvo cijepljenja prvom dozom Pfizer-BioNTech cjepiva Comirnaty, više u nuspojavama koje sam doživjela i samoj proceduri.

Prije dva dana cijepila sam se protiv koronavirusa cjepivom Comirnaty, poznatijem kao Pfizer, što je zapravo ime (jednog od) proizvođača. Za sve one koji se planiraju cijepiti, u nastavku donosim svoje iskustvo.

Cijepljenje se odvijalo u jednom punktu u Slavoniji, a proces je trajao vro kratko. Najduže je trajalo stajanje u redu ispred same zgrade, dok je nakon ulaska u zgradu, pa do kraja cijepljenja sve išlo relativno brzo. Samo cijepljenje trajalo je nekoliko desetaka sekundi, nakon čega trebate ostaviti podatke sa zdravstvene iskaznice drugoj sestri te zatim otići na mjesto za sjedenje, gdje ćete biti sljedećih 15 minuta kako biste vi, ali i medicinski djelatnici bili sigurni da je sve prošlo u redu.

Loše Work&Travel iskustvo: „Očekivala sam puno veću radnu etiku od Amerikanaca”Iako na društvenim mrežama i u medijima kruže priče o razvijanju blažih ili težih nuspojava, kod mene to nije slučaj. Jedina je nuspojava bila vrlo malo bolna ruka na mjestu cijepljenja i to je bilo to – već sljedećeg dana bol je gotovo u potpunosti nestala. Ista je stvar bila i s drugom bliskom osobom koja se cijepila istoga dana, istim cjepivom. 

Nove inovacije u medicini: flaster-cjepiva


Nakon cijepljenja dobijete mali karton s vašim osnovnim osobnim podacima, datumom primanja prve doze i planiranim datumom primanja druge doze koju biste trebali dobiti 6 tjedana poslije prve doze ako niste preboljeli koronavirus, već imate puno antitijela ili drugačije prema preporuci za to odgovornih osoba. Prema neslužbenim informacijama koje kruže, od druge doze svi cijepljeni Comirnatyjem mogu očekivati jače nuspojave, no više o tome saznat ću za šest tjedana.

Prisjetimo se, prema trenutnim najavama i predviđanjima, ovo bismo ljeto mogli doživjeti još drugačije novo normalno jer postoje šanse da ćete na koncertima moći sudjelovati samo ako ste preboljeli koronavirus, cijepljeni ste objema dozama ili imate negativan test, a isto bi se moglo dogoditi ako govorimo o boravku u zatvorenim dijelovima ugostiteljskih objekata i putovanjima.
FOTO: PIXABAY