LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Cijepljenje protiv koronavirusa

Cijepljenje drugom dozom Pfizer-BionNTech cjepiva Comirnaty – iz prve ruke

Donosim svoje iskustvo cijepljenja drugom dozom Pfizer-BioNTech cjepiva Comirnaty, više o nuspojavama koje sam doživjela i samoj proceduri.

Donosim svoje iskustvo cijepljenja drugom dozom Pfizer-BioNTech cjepiva Comirnaty, više o nuspojavama koje sam doživjela i samoj proceduri.

Iako sam prvu dozu cjepiva Comirnaty proizvođača Pfizer-BioNTech primila u Slavoniji, za drugu sam se dozu prijavila putem Portala zdravlja u Zagrebu, u Domu sportova. S obzirom na to da sam čula da su nuspojave druge doze znatno jače, donosim svoje iskustvo za one koje možda zanima ili se trebaju cijepiti.
Vezano:
Proces naručivanja za drugu dozu uistinu je jednostavan. Sve što je potrebno jest prijaviti se na spomenuti portal, otići na dio koji se tiče koronavirusa i zatim kliknuti na opciju naručivanja, odabrati punkt i termin, nakon čega dobijete točan datum i vrijeme cijepljenja te na koncu, ako vam to odgovara, potvrdite termin. Na taj sam način i ja došla do svojeg termina.

Prije nego što iznesem samo iskustvo cijepljenja, napomenula bih da sam se za cijepljenje naručila nakon što su prošla 4 tjedna, iako je na kartonu koji sam dobila pisalo da je predviđena druga doza 10. srpnja, odnosno šest tjedana nakon prve, no o tome je već bilo više riječi na portalu Studentski.hr.

Loše Work&Travel iskustvo: „Očekivala sam puno veću radnu etiku od Amerikanaca”Moj je termin bio u 8:15 u Domu sportova, a upravo tada mogli su doći i oni koji se nisu naručili, no samo ako nisu već primili prvu dozu. Iako sam na cijepljenje došla 10-ak minuta ranije, red je bio dug 300-injak metara, što je izazvalo nervozu među prisutnima. Ipak, u 8:15 sve je zapravo tek počelo, pa smo se ubrzo dijelili na one naručene i one nenaručene, zbog čega je sam proces zapravo išao poprilično brzo i organizirano. Već za nekoliko minuta moji su podaci bili popisani, dobila sam papir s eventualnim bolestima i reakcijama na prethodno cjepivo, koje je liječnica zajedno sa mnom zatim prošla, a nakon toga uslijedilo je i cijepljenje.

Nove inovacije u medicini: flaster-cjepiva


Nakon cijepljenja morate sjediti 15 minuta u punktu te ste, u slučaju da sve bude u redu, slobodni otići. Iako sam bila upoznata da su neki imali jake reakcije na drugu dozu, moje iskustvo nije bilo takvo. Jedina nuspojava bila je ta da me je ruka boljela jače nego nakon prve doze i to je bilo to. Nisam razvila temperaturu ili druge simptome ni tijekom noći, baš kao što to nije bilo slučaj ni nakon prve doze, no svejedno sam cijelo vrijeme kraj sebe imala tablete i bocu vode ako zatreba. Nitko vam ne može garantirati kako ćete se osjećati, no ako se netko osjećao loše, ne znači da ćete i vi i obrnuto.

Nakon cijepljenja dobila sam potvrdu da sam primila drugu dozu cjepiva i već toga dana mogla sam zatražiti COVID potvrdu, što je također išlo začuđujuće brzo. Više o tome također ćete moći pročitati na portalu Studentski.hr.
FOTO: STUDENTSKI.HR