LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Knjiški raj

FOTO: Mjesta za čitanje zbog kojih ćete odmah uzeti knjigu u ruke

Protiv jesenske tmurnosti najbolje je boriti se s knjigom u ruci. Stoga vam donosimo prijedloge najljepših mjesta za čitanje u kišovitim i manje kišovitim danima.

Protiv jesenske tmurnosti najbolje je boriti se s knjigom u ruci. Stoga vam donosimo prijedloge najljepših mjesta za čitanje u kišovitim i manje kišovitim danima.

Za obožavatelje knjiga ne postoji ljepše godišnje doba od jeseni. Osim što se u ovim hladnim danima održavaju brojne manifestacije za knjigoljupce povodom Mjeseca hrvatske knjige i popularnog Interlibera, jesensko je vrijeme jednostavno savršeno za čitanje, neovisno o tome sjedite li negdje na otvorenom okupani suncem i upijate posljednje zalihe vitamina D za zimu ili ste ušuškani u dekicu unutra na toplom dok vani pada kiša. I budući da znamo da vas sve s polica zove nekoliko knjiga koje odavno čekaju da dođu na red za čitanje te da ste popis malo i proširili nekima novima u zadnje vrijeme (svi smo, nećemo se lagati), istražili smo za vas koja su najudobnija mjesta za čitanje i uživanje u pisanoj riječi ove jeseni.

Park      

Nakon posljednjih tjedan dana u kojima se nismo razdvajali od kišobrana, tople jakne i gumenih čizama, sunce nas je odlučilo još malo počastiti svojim prisustvom i jednostavno ne možete odoljeti danu koji je kao stvoren za provođenje na otvorenom. Zato pokupite omiljenu dekicu, knjigu koju želite čitati (dvije, tri) i zaputite se do obližnjeg parka ili livade. Možete se izvaliti i na nekoj klupici ili se smjestiti pod drvetom. Kako god, znamo da ćete uživati, a imat ćete i najljepše bookmarkere.

FOTO: Pinterest

Knjižnica

Ako ste ipak ljubitelji zatvorenog prostora, vjerujemo da su vam knjižnice jedno od najdražih mjesta za čitanje. Tko ne bi volio biti okružen policama i policama drugih knjiga dok uživa u dogodovštinama omiljenih junaka. A znamo i da svaka knjižnica najčešće ima nekakve udobne naslonjače za čitanje te neizbježno velike prozore koji vam pružaju pogled na jesensko šarenilo.

FOTO: Wikipedia

FOTO: Baby Lasagna i mačak Stipe dobili svoju ilustriranu priču


Pokraj jezera ili rijeke

Ako ste ljubitelji prirode i vanjskoga prostora (a recite nam tko nije), vjerujemo da ćete uživati i u čitanju uz rijeku ili jezero, okruženi žuborom vode sa slapova, hrpom lišća i pogledom na prekrasnu vodenu površinu prekrivenu lišćem. Takvo mjesto barem nije teško pronaći jer većina rijeka i jezera ima uređen nasip ili šetnicu s mnoštvom klupica na kojima se možete zavaliti. Što čekate?

FOTO: Pinterest

Krovovi/terase s pogledom    

Ako živite u gradu i još k tome u neboderu, vjerujemo da često uživate u pogledu s nekih od viših katova, terase ili krova, ako je to moguće. Zašto ne biste i čitali na jednome od takvih mjesta? Ako se popnete visoko, nitko vas neće ometati, imat ćete vlastiti knjiški raj i uživat ćete u miru i tišini. Zvuči primamljivo, zar ne?

Udobni naslonjač pokraj prozora

Ponekad je sve što vam treba udobna dekica, mekani naslonjač i knjiga. A u jesenskim je danima ta kombinacija nešto bez čega jednostavno ne možete. Najljepši je osjećaj zavaliti se u naslonjač sa knjigom u ruci i šalicom kave u drugoj i, naravno, kućnim ljubimcem koji drijema pokraj vas dok vani kiša pada ili vjetar nosi sve pred sobom. Sad vam više kiša i ne zvuči tako grozno, zar ne?

FOTO: Pinterest

Omiljeni kafić

Svi imamo ono jedno mjesto na koje uvijek odlazimo s prijateljima, ali i sami, i na kojem se osjećamo gotovo kao doma. Čitanje u kafiću dobra je ideja u svako godišnje doba, ali ima nešto u udobnim i toplim džempirima, mirisu cimeta i toplom piću u šalici. Jesmo li to upravo opisali kako izgleda sreća?

FOTO: Pinterest

Iskoristite sajamsku ponudu ovogodišnje Noći knjige i nagradite se omiljenim naslovima


Vjerujemo da nakon ove veličanstvene fotogalerije jedva čekate uzeti prvu knjigu koja vam je pri ruci, nema smisla to više odgađati. Samo odaberite savršenu lokaciju, udobno se smjestite i čitanje (uživanje) može početi!

IZVOR: BUSTLE
FOTO: PINTEREST