LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Neka vaš uskršnji stol bude zaista impresivan

FOTO: 15 ideja za ukrašavanje vaših pisanica

Donosimo vam 15 kreativnih ideja koje će vaše pisanice pretvoriti u prava mala umjetnička djela.

Donosimo vam 15 kreativnih ideja koje će vaše pisanice pretvoriti u prava mala umjetnička djela.

Uskrs je pred vratima, a jedna od tradicija kojom se proslavlja taj blagdan je i ukrašavanje jaja. Obojana jaja pronađena su još u pretpovijesnim grobovima, što znači da su ona običaj preuzet od nekršćanskih naroda. Iranci i Židovi ukrašenim su jajima pridavali simbolično značenje rođenja novog života i također su ih ukrašavali u proljeće. 

Za kršćane, pisanice također simboliziraju novi život, a u centralnoj ulozi se, naravno, nalazi motiv uskrsnuća Isusa Krista i njegova pobjeda nad smrću.

Jaja se mogu obojati na mnogo načina: prirodnim bojama pomoću ljuske crvenog luka, a rjeđe od cikle, korijena broča ili crvenog radiča može se dobiti lijepa nijansa crvene. Zelena boja može se dobiti prirodnim putem pomoću poriluka, špinata ili koprive. Možete ih obojati i pomoću voska ili jednostavno vodenim bojicama ili temperama.

Donosimo 10 filmova za zabavu s obitelji ovog uskrsnog vikenda


Kod ukrašavanja pisanica nema pravila. Bitno je samo da motivi koji su na njima prikazani promiču ljubav, radost i život. Ako se još niste odlučili kako ukrasiti svoje pisanice, mi vam donosimo 15 prekrasnih i kreativnih ideja za ukrašavanje koje možete pogledati u fotogaleriji

IZVOR: BRIT.CO
FOTO: OBVIOUSLYSWEET