LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Izvještaj s koncerta

FOTO: Apocalyptica u Zagrebu – finski virtuozi i dalje jašu

Finski majstori violončela održali su koncert u zagrebačkoj Tvornici Kulture. Otkrivamo zašto će biti jedan od onih koji se pamti!

Finski majstori violončela održali su koncert u zagrebačkoj Tvornici Kulture. Otkrivamo zašto će biti jedan od onih koji se pamti!

Kada ulaziš na koncert benda koji je na sceni već 25 godina teško je suzbiti određena očekivanja, ali i predrasude. Hoće li te na pozornici dočekati iskusni i uvježbani glazbenici koji već godinama sviraju svoje instrumente i koji svoj repertoar poznaju kao svoj džep pa jednostavno uživaju u kontaktu s publikom ili ćeš vidjeti glazbenike koji su umorni od godina turneja i sviranja najvećih hitova pa žele tu gažu jednostavno odraditi? Srećom, Apocalyptica spada među one bendove koji su uspjeli održati strast za glazbom i live nastupima na životu, a to su i dokazali na koncertu održanom 20. siječnja u zagrebačkoj Tvornici kulture.

Koncert je započeo oko 21 sat, a tijekom idućih 90-ak minuta redali su se hitovi, od obrada velikih hitova Metallice koje su ih i proslavile, do kultnih autorskih pjesama poput Path. Brže pjesme zvučale su moćno i furiozno te su dale svim članovima benda prostor za pokazivanje svoje virtuoznosti. Za vrijeme sporijih pjesama, osobito Nothing else matters koju je publika pjevala u jednom dahu, činilo se gotovo kao da se nalazite u nekoj heavy metal crkvi. Našlo se tu mjesta i za pjesme s novog, tek izašlog albuma Cell-O, koje će, sudeći prema reakcijama publike u Velikom pogonu Tvornice, postati jednako omiljene kod fanova, i to sasvim zasluženo. Zaista je impresivna količina energije koju su ovi majstori pokazali na pozornici stalno šećući po njoj sa svojim violončelima i animirajući publiku. Divno je vidjeti kad bend komunicira sa svojim fanovima, posebice onima koji su se smjestili u prvim redovima.

Na kraju, jedina zamjerka mogla bi se uputiti ozvučenju koje nije bilo na očekivanoj visini. Bubnjevi su bili malo prejaki i zvučali su resko, dok je mikrofon gostujućeg vokalista Tipe Johnsona bio nekako čudno tih, oduzimajući snagu i moć njegovom vokalu. Pomalo iritirajuće i ometajuće bilo je i Johnsonovo konstantno šetanje po pozornici i snimanje videa za društvene mreže. No usprkos ovim zamjerkama, Apocalyptica je održala koncert za pamćenje.  

FOTO: VIKTORIJA UJČIĆ / STUDENTSKI.HR