LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Izvještaj s koncerta

FOTO: Akustično razgibavanje kralježnice na proslavi punoljetnosti Vatre

Akustičnom svirkom u Tvornici kulture Vatra je proslavila 18. rođendan. Zdravica, plesa i pjevanja iz sveg grla nije nedostajalo kako i priliči proslavi punoljetnosti benda.

Akustičnom svirkom u Tvornici kulture Vatra je proslavila 18. rođendan. Zdravica, plesa i pjevanja iz sveg grla nije nedostajalo kako i priliči proslavi punoljetnosti benda.

Tvornica kulture bila je idealan odabir za akustični koncert Vatre kojim je bend proslavio punoljetnost. U veliki su pogon postavljene stolice što je pomalo neuobičajeno za Tvornicu, ali sasvim prikladno za intimniju i mirniju atmosferu akustičnog koncerta. Budući da je koncert rasprodan, sva su mjesta bila ispunjena.

Mirnija atmosfera raspršila se već na početku koncerta žestokom izvedbom Tremola. Rođendanski raspoloženi Ivan Dečak uspostavio je prijateljsku interakciju s publikom i s pivom u ruci pozvao nas da nazdravimo bendu. Kao što nam je najavio u intervjuu, nije bilo politike već samo pjevanja iz sveg grla.

FOTO: Goran Berović

Osim proslave rođendana, bend je ovim koncertom predstavio novi album, Akustik u Lisinskom. Tako su se na repertoaru u akustičnoj verziji našli Zmajevi na vjetru, Vojska od terakote i Saturn za koji je Dečak rekao da je njegov način prosidbe partnerice Nine.

Eskim, pjesma koju publika obožava, nije ni ovaj put zakazala, a posebno je dobro odjeknula Mornarska majica u cha cha cha ritmu. Vatra je nastavila nizati hitove te je bilo prilike za zagrijavanje na Gorim i razgibavanje kralježnice na energičnu izvedbu Anđela s greškom.

FOTO: Goran Berović

Izvedbe su uistinu bile dojmljive posebno stoga što je bend bio pojačan perkusijama, gudačima i brass sekcijom. Gost večeri bio je Aljoša Šerić iz Pavela, a koncert su dodatno začinile Dečakove anegdote o bendu koje su uključivale punicu i ljepilo za zubne proteze, nevezano jedno za drugo.

Uz posebna svjetla u mraku i nezaobilaznu zajedničku fotografiju, koncert je priveden kraju, ali vjerujemo da se rođendanska proslava nastavila dugo u noć i nastavit će se večeras kada Vatra odijeva novo ruho za električni koncert koji počinje na istom mjestu u 22 sata.

FOTO: GORAN BEROVIĆ