LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kampusijada 2014.

Foto, izvještaj: Održana Kampusijada u organizaciji studenata

Ono što ovu Kampusijadu razlikuje od ostalih je činjenica da je to prva Kampusijada koju su u potpunosti organizirali studenti.

Ono što ovu Kampusijadu razlikuje od ostalih je činjenica da je to prva Kampusijada koju su u potpunosti organizirali studenti.

29. svibnja na Znanstveno-učilišnom kampusu Borongaj održana je četvrta Kampusijada, sportsko natjecanje svih studenata Sveučilišta u Zagrebu. Ono što ovu Kampusijadu razlikuje od ostalih je činjenica da je to prva Kampusijada koju su u potpunosti organizirali studenti.

Radi se o studentima triju fakulteta: Hrvatskih studija, Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta te Fakulteta prometnih znanosti.

Ovi studenti pristupili su organizaciji u veljači, a do kraja svibnja uspjeli su na noge postaviti projekt koji je do 2011. godine bio u nadležnosti zagrebačkog Studentskog centra. Financijski dio realiziran je pomoću natječaja Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu, kao i uz podršku matičnih fakulteta. Svoj doprinos svemu tome dali su i Studentski centar (donacijom sportskih rekvizita te uređivanjem terena) te Red Bull, koji je omogućio odbojkašku mrežu.

Preko 350 sudionika

Na ovogodišnjoj Kampusijadi studenti su se mogli natjecati u ukupno devet sportova, koji su bili podijeljeni na pojedinačne i grupne. Pod pojedinačne sportove računali su se šah, skakanje u vreći te stolni tenis, dok su od grupnih sportova bili ponuđeni nogomet, košarka, odbojka, stolni tenis 2:2, potezanje užeta, graničar te kartanje bele. Na navedene sportove organizacijski odbor zaprimio je preko 125 prijava, odnosno preko 350 studenata koji su se odlučili natjecati protiv svojih kolega.

O raznovrsnim prijavama govori i činjenica kako su se na natjecanje prijavili studenti s raznovrsnih fakulteta - osim tri fakulteta s Kampusa, prijavili su se i studenti Filozofskog fakulteta, Grafičkog fakulteta, Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta, Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Fakulteta elektrotehniče i računarstva, Kineziološkog fakulteta, Ekonomskog fakulteta, Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, Građevinskog fakulteta, Medicinskog fakulteta, Fakulteta političkih znanosti, Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije, Šumarskog fakulteta, Pravnog fakulteta i Veterinarskog fakulteta.

Organizacijski odbor Kampusijade
 
Organizacijski odbor Kampusijade, FOTO: Elizabeta Papeš
 
 

Volonterski duh Kampusijade

Ovakve raznovrsne prijave bile su ostvarenje jednog od ciljeva organizacijskog odbora, a to je ujedinjavanje i druženje studenata s različitih fakulteta. Među ostalim, promoviran je i sportski duh koji je u ovo tehnološko doba često zapostavljen. Osim prijava za sportove, otvoreni su online obrasci i za studentske DJ-eve, kao i za volontere. Studentski DJ-evi tako su činili i popratni dio programa te su zabavljali publiku dobrom glazbom, a ostatak organizacije ne bi bio moguć bez volontera kojih je bilo preko 40. Volonteri su služili kao ispomoć u postavljanju terena i oprema, kao pomoćni organizatori sportova te ostalih aktivnosti. 

– Bez volontera ovako velik događaj uopće ne bi bio moguć. Volonteri su pomogli u dijeljenju letaka, plakatiranju frekventnih studentskih lokacija u gradu, dolazili su na sastanke, javljali se preko mailova te ostali cijeli dan na kampusu kako bi svima pružili informacije te pomogli u održavanju sportova. Od srca im zahvaljujemo te se nadamo da ćemo i sljedeću godinu doživjeti toliki broj zainteresiranih studenata. – izjavila je jedna od organizatorica.

Uz sportove, studenti su imali priliku saznati nesto više o antidoping kontroli na štandu Službe za antidoping HZTA, a postavljen je i štand Centra za savjetovanje i podršku studentima Sveučilišta u Zagrebu, gdje su studenti bili informirani o djelatnosti samoga Centra.

Kampusijada je službeno otvorena u 10 sati kada su počela i prva natjecanja u kartanju u beli i nogometu. Na početak terena postavljen je i info pult na kojem su volonteri informirali studente o rasporedu sportova, kao i o pobjednicima i ostalim aktivnostima. Šah i stolni tenis igrali su se u prostorijama borongajske menze, dok su ostali sportovi bili raspoređeni na travnatim površinama ispred menze. Studenti su na posebnom štandu mogli kupiti pivo, vodu, ali i Bamboos koji je na kampusu održao prezentaciju bambusa u limenci. Natjecanja su potrajala sve do 18 sati, a ako se nisu natjecali, studenti su utjehu mogli naći u ležanju na travi i bodrenju ekipa.

Posebno iznenađenje bio je posjet košarkaša Cibone u 16 sati, koji su došli podržati finale košarke.

Košarkaši Cibone sa organizacijskim odborom
 
Košarkaši Cibone sa organizacijskim odborom, FOTO: Elizabeta Papeš
 
 

Po zaključenju natjecanja, popisani su svi pobjednici. Službeni afterparty i dodjela pehara održana je u klubu Roko.

Rezultati Kampusijade

Odbojka

  1. Bamboos (Hrvatski studiji)
  2. EDU-REHA (Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet)
  3. Krampusi (KIF)

Povlačenje užeta

  1. Prijatelji s faksa (Rudarsko-geološko-naftni fakultet)
  2. Tetkice
  3. Jurković (Hrvatski studiji)

Skakanje u vreći

  1. Marko Andrić (Rudarsko-geološko naftni fakultet)
  2. Željko Lesković (Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet)
  3. Pavao Frkolić

Šah

  1. Miljenko Tomaško (Fakultet prometnih znanosti)
  2. Marin Dujmović (Hrvatski studiji)
  3. Karlo Mijić

Stolni tenis pojedinačno

  1. Dejan Šakić
  2. Kristijan Kecerin (Fakultet elektrotehnike i računarstva)
  3. Ivan Mitić (Filozofski fakultet)

Stolni tenis ekipno

  1. Eduard Plavec i Kristijan Kecerin (Fakultet elektrotehnike i računarstva)
  2. Marko Andrić i Marin Roguljić (Rudarsko-geološko-naftni fakultet)
  3. Filip Pižeta i Ivica kojemu ne znamo prezime (Fakultet prometnih znanosti)

Nogomet

  1. All in (Udruga studenata i akademskih građana grada Zagreba)
  2. Laboro-term (Fakultet prometnih znanosti)
  3. Leteći medvjedići (Fakultet prometnih znanosti)

Košarka

  1. Stršljeni (Fakultet prometnih znanosti)
  2. Stranci (Prirodoslovno-matematički fakultet)
  3. KK Sosa Marosa (Hrvatski studiji)

Kartanje bele

  1. Nikola Nimac i Marko Ledinščić (Fakultet prometnih znanosti)
  2. Veno Mušinović i Maja Fistrić (Hrvatski studiji)
  3. Sanda Bijelić i Matej Žeravica (Hrvatski studiji)

Graničar

  1. Leteći medvjedići (Fakultet prometnih znanosti)
  2. Čik fakeri
  3. Prijatelji s faksa (Rudarsko-geološko-naftni fakultet)

Online obrazac za bolju Kampusijadu

Na kraju, organizacijski odbor odlučio je napraviti online obrazac kojim će provjeriti koliko su sudionici, ali i posjetitelji, bili zadovoljni cijelim natjecanjem, kako bi sljedeću Kampusijadu mogli učiniti što boljom.

– Svakako bismo se htjeli zahvaliti Hrvatskim studijima, Fakultetu prometnih znanosti i Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu, Studentskom zboru Sveučilišta u Zagrebu, Studentskom centru, Red Bullu, klubu Roko te medijskim pokroviteljima, portalima Studentski.hr i Srednja.hr, što su nam pružili podršku u ostvarivanju ovoga projekta, a za sljedeću godinu pripremamo još bolju Kampusijadu. Sve informacije dobit ćete na Facebook stranici. Vidimo se sljedeće godine! – poručili su članovi organizacijskog odbora.

– Nikad prije nisam bio na Kampusijadi, ali po pričama ljudi koji su bili čini mi se da je ove godine dignuta na jednu višu razinu i jako mi se sviđa što je to, moglo bi se reći, studentski događaj. Super je što nije bilo neke ukočenosti i prevelike formalnosti, već je atmosfera bila ugodna i svi su se osjećali odlično, bez obzira na to jesu li sudjelovali ili nisu. – rekao nam je jedan od sudionika ovogodišnje Kampusijade.

Kako je sve to izgledalo, provjerite u fotogaleriji!

FOTO: PETRA KAIĆ