LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Na današnji dan

FOTO: Studentski.hr slavi rođendan, a SIK zbog značajnog proširenja spektra aktivnosti kojima se bavi postaje Centar za razvoj mladih!

Portal Studentski.hr 25. rujna 2019. slavi šesti rođendan, a udruga pod čijim okriljem djeluje zbog značajnog rasta i proširenja spektra aktivnosti kojima se bavi mijenja naziv u Centar za razvoj mladih (CERM).

Portal Studentski.hr 25. rujna 2019. slavi šesti rođendan, a udruga pod čijim okriljem djeluje zbog značajnog rasta i proširenja spektra aktivnosti kojima se bavi mijenja naziv u Centar za razvoj mladih (CERM).

Na današnji je dan prije šest godina s radom započeo jedan od najuspješnijih projekata udruge Studentski informativni kutak – portal Studentski.hr. Od tada do danas redovito prati i svakodnevno objavljuje studentske vijesti, kritički progovara o studentskim problemima, donosi intervjue sa zanimljivim studentima, savjete i trikove za lakše snalaženje u svim zamislivim studentskim situacijama. Studentima pomaže i tako što objavljuje oglase za poslove te stvara bazu u koju svatko od vas može učitati skripte iz pojedinih predmeta i tako pomoći ostalim kolegama. Trud i rad članova portala nagrađivan je više puta, a ističemo Posebnu rektorovu nagradu za akademsku godinu 2014/2015. i Nagradu voditelja Hrvatskih studija. 

Studentski informativni kutak od svoga je osnutka značajno proširio svoje djelovanje – spektar aktivnosti kojima se danas bavi obuhvaća i niz drugih usmjerenih studentima, mladima, ali i djeci. Njima doprinosi društvu znanja, poduzetništva i pozitivnih inicijativa, razvitku i unaprjeđenju položaja mladih u društvu, informiranju i savjetovanju mladih, potiče kulturno-umjetničke, zabavne i edukativne djelatnosti, razvija programe aktivnog provođenja slobodnog vremena, potiče razvoj politika zapošljavanja mladih i sl. Sukladno navedenom, mijenja i svoj naziv u Centar za razvoj mladih (CERM)!

Nadalje, portal i udruga ne postoje zbog nagrada i priznanja već zbog i radi ljudi. Mladi ljudi najvjerniji su čitatelji Studentskog.hr, ali i oni koji stoje s druge strana ekrana i marljivo stvaraju sadržaj koji se plasira, njih trenutno 80-ak. Naime, studenti iz svih dijelova Hrvatske i s bilo kojeg studija mogu postati članovi udruge CERM i volontirati u nekom od timova. Riječ je o sljedećim timovima: CM, multimedija i dizajn, odnosi s javnošću, novinari, društvena suradnja, lektori, web-administracija, marketing i ljudski resursi. Posebnost je našeg portala u povezanosti između timova i mogućem prelasku iz jednoga u drugi ili, za vještije, paralelno volontiranje u dvama. Prijateljska se atmosfera redovito gradi na sastancima, druženjima i team buildinzima koje je prava šteta propustiti.

Studenti se za volontiranje na portalu i u samoj udruzi nerijetko odlučuju radi stjecanja novih iskustva i vještina koje će im poslužiti na budućem radnom mjestu. O tome koliko je volontirajući naučila, ispričala nam je novinarka Mirela:

– U dvije godine volontiranja na portalu stekla sam neizmjerno novinarsko iskustvo i naučila mnogo toga, prvenstveno o svojoj struci i pisanju.

Bivša zamjenica glavne urednice Željka, koja je svoj put započela kao lektorica, dodaje:

– To sam vrijeme provela vježbajući ono što sam naučila na faksu, okušavajući se u novim vještinama i dobro se zabavljajući.

Osim što je izvor profesionalnog razvoja, portal je volonterima bio mnogo više:

– U međuvremenu sam postala otvorenija, odvažnija i motiviranija osoba, upoznala sam ljude koji će mi još dugo uljepšavati život. Nadam se da će u godinama koje su pred portalom još mnogi studenti iskusiti isto. – ističe Željka.

– Upoznala sam divne ljude, urednice, kolege i suradnike. Nažalost, mnoge od njih još ne poznajem uživo, ali naglasila bih da se, bez obzira na to, osjeti iznimno pozitivna atmosfera i energija koja vlada na portalu. – rekla nam je Mirela.

Zaključak o posebnosti volontiranja na portalu dao je bivši član Marin:

– Na Studentskom možeš raditi sve što hoćeš, a vezano je za digitalni marketing, društvene mreže i novinarstvo. Čak i kad se rastaneš od ekipe, kasnije se opet nekako nađete jer ste u istom điru. Studentski.hr otvara mnoga vrata, potrebno je samo malo volje, truda, dobrih i loših ideja.

Mi pak zaključujemo da portal, za svojih šest godina, može biti ponosan na ono što je do sada postigao, kao i udruga koja je odsada Centar za razvoj mladih, i da je to volonterima najveći poticaj za daljnji vrhunski rad i brigu o studentskom životu u Hrvatskoj.

FOTO: STUDENTSKI.HR