LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Književni susret s Leom Brezar

FOTO: Red razgovora, red poezije na Cassiusovoj književnoj večeri

U ugodnoj atmosferi proljetne večeri, laganom osvjetljenju upotpunjenom svjećicama te u društvu simpatične Lee, Cassiusovci i ostali gosti uživali su u ugodnom razgovoru te slušanju pjesama i ulomaka iz Leinih knjiga. Kako je to izgledalo, pogledajte u našoj fotogaleriji.

U ugodnoj atmosferi proljetne večeri, laganom osvjetljenju upotpunjenom svjećicama te u društvu simpatične Lee, Cassiusovci i ostali gosti uživali su u ugodnom razgovoru te slušanju pjesama i ulomaka iz Leinih knjiga. Kako je to izgledalo, pogledajte u našoj fotogaleriji.

Tko kaže da se danas ne čita poezija? Tko kaže da se ne čitaju hrvatski autori? Vrlo su često ove tvrdnje točne. Ipak, još uvijek postoje ljubitelji poezije; mlade generacije koje cijene pisanu riječ. Tako se ovog petka u organizaciji Društva studenata kroatologije Cassius održala književna večer na kojoj je gostovala mlada spisateljica Lea Brezar. Književnu večer, tzv. Škrabicu pisane riječi, ugostio je Verde caffe & brunch u Martićevoj.

U ugodnoj atmosferi proljetne večeri, laganom osvjetljenju upotpunjenom svjećicama te u društvu simpatične Lee, Cassiusovci i ostali gosti uživali su u ugodnom razgovoru te slušanju pjesama i ulomaka iz Leinih knjiga. Čitavu večer izmjenjivao se red pitanja, koje je postavljala moderatorica, druga potpredsjednica Cassiusa Adela Juhas, i red čitanja pjesama. Lea je ispričala gostima o svojem putu, punom odbijanja, prema objavi prve knjige, budući da se radi o poeziji, koja se, prema iskustvu podosta hrvatskih nakladnika, u Hrvatskoj ne čita. Unatoč tomu, zadržala je pozitivan stav i danas sama izdaje svoje knjige, a usto se i brine za njihovu promociju.

Tako je prošle godine organizirala projekt u gradu Zagrebu specifičan po promociji hashtagom  #odapoeziji. U sklopu projekta postavljani su plakati s Leinim pjesmama po tramvajskim stanicama kako bi se poezija približila čitateljima. Također je govorila o svojem najnovijem romanu Superjunakinje te je pročitala jedan ulomak. Lea je sve oduševila pozitivnom energijom i predivnim pjesmama. Večer je zaključila porukom o tome kako trebamo živjeti u sadašnjosti, a ne u prošlosti ili budućnosti, jer danas je jedino što postoji. Svi to znamo, rijetki tako žive.

Lea Brezar prvu je knjigu objavila 2014., a dosad ih je objavila pet – slikovnicu Crveni planet, knjigu poezije Oda godinama, knjigu Izvan okvira, tzv. priručnik za preživljavanje Da, i? i nedavno objavljeni roman Superjunakinje, o kojem smo nedavno pisali. Na Cassiusov poziv rado se odazvala i pomogla im da nastave dugogodišnju tradiciju književnih susreta s hrvatskim spisateljima.

Atmosferu obojanu poezijom i ljubavlju možete pogledati u našoj fotogaleriji.

FOTO: MARIJA STUNKOVIĆ