LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Bogat adventski program

FOTO: Zagreb se „obukao“ u veličanstveno adventsko ruho

Otkrivamo što sve ovog adventa Zagreb nudi svom stanovništvu i posjetiteljima. Kako je proteklo otvorenje, najbolje će vam dočarati fotogalerija koju smo vam pripremili.

Otkrivamo što sve ovog adventa Zagreb nudi svom stanovništvu i posjetiteljima. Kako je proteklo otvorenje, najbolje će vam dočarati fotogalerija koju smo vam pripremili.

Nakon prošlogodišnjeg proglašenja najbolje europske destinacije u adventsko vrijeme, ove godine Zagreb priprema još bogatiji program. Bogatiji ponudom i lokacijama, grad je osigurao i brojne popuste. U trajanju od 26. studenog do 8. siječnja posjetitelji će moći uživati u mnogim sadržajima – glazbenim, gastronomskim, kulturnim, sportskim i drugim.

Ledeni park na Tomislavcu već je dobro poznata destinacija svim ljubiteljima klizanja. Osim klizališta, posjetitelji će moći uživati u prigodnoj glazbi, gastronomskim delicijama te raznim kulturnim sadržajima. Park će biti otvoren svakodnevno od 10:00 do 23:00. Cijene ulaznica iznosit će 15 kuna u jutarnjim, odnosno 20 kuna u poslijepodnevnim terminima, a najam klizaljki koštat će 15 kuna. Putnici HŽ-a moći će ostvariti dodatne popuste na prijevoz, ulaznicu za klizanje te ulaznicu za Umjetnički paviljon. Ledeni park nudi popuste na obiteljske ulaznice te mogućnost rezervacije karata na internetskoj stranici.

Advent u Zagrebu ne može proći bez Zrinjevca, mjesta gdje je sve započelo. U tom tradicionalnom stilu nastavlja se i ove godine Ovo je destinacija za sve koji bi se rado prisjetili djetinjstva i obiteljskih blagdanskih druženja uz lampice, sentimentalnu božićnu glazbu i mirise bakinih slastica, ističu organizatori. Tako će posjetitelji moći uživati u unikatnim ukrasima i umjetničkim suvenirima te zaboravljenim zagrebačkim specijalitetima. Advent na Zrinjevcu bit će otvoren radnim danom od 12:00 do 23:00, a vikendom od 10:00 do 23:00. Svakodnevno će se održavati i koncerti od 18 sati te vikendom i jutarnji koncerti od 11:00. Zrinjevac nudi i raznovrstan dječji program te fine gastronomske specijalitete i originalne hrvatske rukotvorine.

Nasuprot Zrinjevcu, Europski trg nudi više sadržaja namijenjenih mlađoj publici i onoj koja se tako osjeća. Posjetitelji će moći uživati u koncertima, nastupima DJ-a, filmovima, izložbama te bogatoj ponudi europskih gradova. Naravno, i ovdje će biti kuhanog vina.

Fuliranje u Tomićevoj i Kurelčevoj ove godine slavi peti rođendan te svojom ponudom nudi osjećaj puta oko svijeta. Organizatori su ove godine Tomićevu zamislili kao Chef street, nudeći predstavljanje najboljih i najatraktivnijih hrvatskih kuhara i jela. Kurelčeva – Disco street – postat će najveći disko na otvorenom, s disko hitovima od početka 70-ih se do danas. Posjetitelji će moći uživati u plesnjacima, DJ-ima, tematskim večerima, plesnim i glazbenim radionicama i dr.

Advent u Zagrebu ove se godine proširuje i na nove destinacije. Jedna je od njih Gornji grad, gdje se održava adventsko izdanje Dvorištanajzabavnijeg događanja u gradu. Advent će na ovoj lokaciji trajati tri tjedna, do 23. prosinca, a održavat će se na pet točaka: u Palači Amade (Hrvatski prirodoslovni muzej), Palači Balbi (Staroslavenski institut), Muzeju grada Zagreba te u privatnom dvorištu Milovac.

Priča s Griča još je jedna nova adventska lokacija na Gornjem gradu, smještena na Vranicanijevoj poljani. Do kraja ove godine nudit će bogatu gastronomsku i glazbenu ponudu te dječji program. Očekuje vas čudesna i pomalo mistična atmosfera, popraćena scenografskim elementima, najavljuju organizatori.

Tunel Grič također je jedna od novih interesantnih destinacija, a manifestacija je zamišljena kao multimedijsko događanje. Pripremljene su 3D instalacije na stropu, birana glazba i video projekcije. Otvoren će biti svakodnevno sve do Badnjaka, a svi su sadržaji besplatni.

Ovo je tek mali dio bogate zagrebačke adventske ponude. Advent će biti prisutan u gotovo svakom kutku Zagreba, od Zagrebačkog velesajma do Zoološkog vrta. Detaljniji program potražite na službenoj stranici događanja, na Facebooku i drugim društvenim mrežama.

Kako je bilo na prvom danu adventa pogledajte u fotogaleriji koju smo vam pripremili.

FOTO: TAMARA KORDOVAN