LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Spoj tradicije i suvremenog dizajna

FOTO: Ekskluzivni outfit Baby Lasagne djelo je mlade dizajnerice s TTF-a

Crvena jakna s ringovima nosi inspiraciju crvenom bojom prsluka s narodne nošnje, a cijela jakna izrađena je u obliku jastučića koji su nekada bili prekriveni heklanim tabletićima u dnevnom boravku.

Crvena jakna s ringovima nosi inspiraciju crvenom bojom prsluka s narodne nošnje, a cijela jakna izrađena je u obliku jastučića koji su nekada bili prekriveni heklanim tabletićima u dnevnom boravku.

Svijet mode često se prepliće s kreativnošću, tradicijom i održivošću, a mlada dizajnerica Antonija Bucić spaja te elemente na jedinstven način. Njezin najnoviji outfit, ekskluzivno napravljen za Baby Lasagnu, predstavlja nastavak njene kolekcije Not your grandmother's lace te ističe priču o povratku hekleraja i reciklaži.
 

Upečatljiva crvena jakna s ringovima


Inspirirana bogatom kulturnom baštinom i narodnom nošnjom, Antonija je stvorila heklanu oversized košulju s kapuljačom, kao i prsluke/košulje za ostale članove tima. Mnogi su već zapamtili i jedan specifičan detalj njegovog outfita. To je crvena jakna s ringovima nosi inspiraciju crvenom bojom prsluka s narodne nošnje, a cijela jakna izrađena je u obliku jastučića koji su nekada bili prekriveni heklanim tabletićima u dnevnom boravku. Ovi jastučići su povezani metalnim ringovima, podsjećajući na stil iz 80-ih i 90-ih kada su se metalni ringovi nosili kao pojasevi preko odjeće.

Hlače u outfitu također su inspirirane narodnom nošnjom, stvarajući skladnu cjelinu s gornjim dijelom odjeće. Ova kombinacija tradicije i suvremenog dizajna ističe se u svijetu mode kao izuzetno originalna i intrigantna.
 

 

Kolekcija Not your grandmother's lace


Antonija Bucić nije samo talentirana modna dizajnerica već i predavačica na akademiji United Pop te trenutno radi na svojoj diplomskoj kolekciji na Tekstilno-tehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Njezin rad je prepoznat na mnogim natjecanjima, a osvojila je i Rektorovu nagradu te se plasirala visoko na DA! festivalu u kategoriji modnog dizajna. Njena prepoznatljiva održiva kolekcija Not your grandmother's lace izrađena je od tekstilnog otpada kao što su hekleraj, heklane zavjese, pokrivači i drugi materijali. Kroz svoje kreacije, Antonija spaja ljubav prema hrvatskoj kulturi i tradiciji na održiv način, ističući važnost recikliranja i revitalizacije starih tehnika i materijala.

Suradnja s Baby Lasagnom predstavlja vrhunac njenog rada, spajajući viziju i kreativnost dviju strana koje dijele ljubav prema tradiciji i inovaciji. Izrada ekskluzivnog outfita za Baby Lasagnu predstavlja samo jedan od mnogih koraka u karijeri Antonije Bucić koja obećava još mnogo originalnih i inspirativnih modnih kreacija.
FOTO: YOUTUBE, SCREENSHOT