LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
EKONOMSKO NATJECANJE

Rekordan broj škola i učenika na Hrvatskoj ekonomskoj olimpijadi

Natjecanje se održava u Hrvatskoj u svibnju te omogućuje sudjelovanje srednjoškolcima ekonomskih usmjerenja s područja cijele Hrvatske.

Natjecanje se održava u Hrvatskoj u svibnju te omogućuje sudjelovanje srednjoškolcima ekonomskih usmjerenja s područja cijele Hrvatske.

Ove godine Hrvatska ekonomska olimpijada (CEO) bilježi rekordan broj sudionika, s 18 škola i 193 učenika. Projekt udruge Centar za razvoj mladih donosi novo svjetlo i entuzijazam u područje ekonomije i poduzetništva među mladim generacijama.

U organizaciji CERM-a, CEO predstavlja značajnu platformu za srednjoškolce, potičući ih na izvannastavne aktivnosti i primjenu znanja stečenog u školi na konkretne primjere i zadatke. Nadalje, cilj je tog projekta dodatno zainteresirati mlade za poduzetništvo i ekonomiju te ih motivirati za sudjelovanje na International Economics Olympiad (IEO) u Hong Kongu.

Hrvatska ekonomska olimpijada održava se online u Hrvatskoj u svibnju, te omogućuje sudjelovanje srednjoškolcima ekonomskih usmjerenja s područja cijele Hrvatske. Timovi se sastoje od do pet članova, ne starijih od 20 godina te uz do dvoje mentora. Struktura natjecanja obuhvaća igranje Financial Literacy Gamea tijekom 2 sata, a najbolji igrači imaju priliku sudjelovati na Međunarodnom ekonomskom natjecanju (eng. International Economics Olympad) u srpnju u Hong Kongu.

U sklopu Hrvatske ekonomske olimpijade, Centar za razvoj mladih (CERM) organizira i događanje za natjecatelje u lipnju, pružajući im pripremu za sudjelovanje na IEO-u te ujedno i proglašenje pobjednika i prigodni program.

FOTO: STRUKOVNA ŠKOLA VIROVITICA, CEO