LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sport

Međimursko veleučilište odnijelo pobjedu na 6. Sportskim igrama studenata Sjeverozapadne Hrvatske

Sudionici su se mogli natjecati u malom nogometu, odbojci, košarci 3x3, badmintonu, stolnom tenisu i pikadu.

Sudionici su se mogli natjecati u malom nogometu, odbojci, košarci 3x3, badmintonu, stolnom tenisu i pikadu.

U srijedu, 8. svibnja 2024. godine, u novoj balon dvorani na prostorima Učiteljskog fakulteta u Čakovcu održane su 6. Sportske igre studenata Sjeverozapadne Hrvatske. Ekipe studenata s Međimurskog veleučilišta u Čakovcu, Učiteljskog fakulteta Zagreb, Veleučilišta u Bjelovaru, Fakulteta organizacije i informatike iz Varaždina te Veleučilišta u Križevcima, natjecale su se u različitim sportskim disciplinama, navodi Regionalni tjednik.

Program Sportskih igara sastojao se od natjecanja u muškoj, ženskoj i mješovitoj kategoriji u šest različitih sportova. Sudionici su se mogli natjecati u malom nogometu, odbojci, košarci 3x3, badmintonu, stolnom tenisu i pikadu. Ova raznolikost sportskih disciplina omogućila je svim studentima da pronađu nešto što ih zanima i u čemu su vješti, te je potaknula prijateljsko natjecanje i timski duh.
 

„Iznimno mi je drago što smo ponovo uspjeli dovesti sport u Čakovec, na Međimursko veleučilište. Hvala svim mojim kolegama koje su sudjelovali u ovom projektu zahvaljujući kojem je omogućeno da studenti Međimurskog veleučilišta uVaraždinu imaju gdje održavati nastavu tjelesnog odgoja, a posebno hvala upravo našim studentima koji su pomogli u postavljanju balon dvorane. Nije sve samo učenje i polaganje ispita – studentski život su i ovakva događanja na kojima se uvijek lijepo družimo, mladi se zabavljaju i što je najvažnije, fizički su aktivni. Znamo koliko su sport i rekreacija važni za zdravlje, stoga mi je iznimno drago što smo organizirali ove sportske igre, a još mi je draže kada vidim koliko mladi u tome uživaju i trude se dati sve od sebe da budu što bolji.”, izjavio je dekan Međimurskog veleučilišta u Varaždinu, doc. dr. sc. Igor Klopotan.


Kako navodi Međimurska sportska mreža, nakon intenzivnih sportskih nadmetanja, konačni rezultati ostvareni su prema sljedećem poretku:
  • 1. mjesto: Međimursko veleučilište u Čakovcu
  • 2. mjesto: Učiteljski fakultet, odsjek u Čakovcu
  • 3. mjesto: Fakultet organizacije i informatike u Varaždinu
  • 4. mjesto: Veleučilište u Bjelovaru
  • 5. mjesto: Veleučilište u Križevcima
 

„Sportske igre nisu samo prilika za natjecanje i pobjedu, već i za povezivanje studenata. Za nas, studente smjera sporta, zadužene za organizaciju ovaj je sportski događaj bio od velikog značaja kao spoj teorije i praktičnog dijela organizacije i provedbe sportskog natjecanja.“, izjavila je jedna od studentica zadužena za organizaciju.


Prodekanica Blaženka Filipan-Žignić je istaknula da joj je zadovoljstvo što je upravo studentskim sportskim igrama neslužbeno otvorena balon dvorana, a na otvorenju sportskih igara studenata bio je i župan Međimurske županije Matija Posavec.
FOTO: MEĐIMURSKA SPORTSKA MREŽA