LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Zadru

Pišimo rukom! Pridružite se mjesečnim radionicama „Ruko(m)pis“

Od 19. ožujka započinje serija zanimljivih radionica „Ruko(m)pis“, čiji je cilj osvijestiti potrebu za njegovanjem ovladavanja pisanja rukom, odnosno, rukopisom.

Od 19. ožujka započinje serija zanimljivih radionica „Ruko(m)pis“, čiji je cilj osvijestiti potrebu za njegovanjem ovladavanja pisanja rukom, odnosno, rukopisom.

Odjel za izobrazbu učitelja i odgojitelja pri Sveučilištu u Zadru kroz ljetni semestar organizira mjesečne radionice naslovljene Ruko(m)pis. Cilj ovih radionica jest osvijestiti potrebu za njegovanjem ovladavanja pisanja rukom, odnosno, rukopisom.

Osim studentima, radionica je namijenjena svim zainteresiranim građanima od 8 do 88 godina koji bi željeli ojačati svoje kompetencije u vještini pisanja rukom. Uz praktično usavršavanje pisanja, organizatori priređuju i nagradni natječaj za najljepši zadarski rukopis.

Pod vodstvom profesora Odjela za  izobrazbu učitelja i odgojitelja, prof. Snježane Habuš Rončević i doc. dr. sc. Josipa Lasića, radionica Ruko(m)pis održavat će se jednom mjesečno, na datume: 19. ožujka, 16. travnja, 14. svibnja i 4. lipnja 2024. godine. Prva je radionica na rasporedu u utorak, 19. ožujka 2024. od 15 sati u dvorani 103 na Novome kampusu u Zadru. 

Znanost potvrđuje, pri pisanju rukom isprepliću se kognitivni procesi od mišićnoga pamćenja pokreta do uključenih perceptivno-motoričkih procesa, stoga nikakvi digitalni alati ne mogu zamijeniti tradicionalni model učenja i usvajanja pisanja rukom. Upravo zato, organizatori pozivaju sve zainteresirane da se pridruže radionicama i zajedno osvijeste važnost njegovanja rukopisa.

Više informacija nalazi se na službenim stranicama Sveučilišta u Zadru.
 
FOTO: PIXABAY