LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Zadru

Dan grada Zadra obilježit će se i na zadarskom sveučilištu

Donosimo niz aktivnosti kojima će sveučilište sudjelovati u obilježavanju Dana grada.

Donosimo niz aktivnosti kojima će sveučilište sudjelovati u obilježavanju Dana grada.

Sveučilište u Zadru pridonijet će obilježavanju Dana grada Zadra organiziranjem i sudjelovanjem u raznim aktivnostima, piše Zadarski list.
 

Predavanje i projekcija dokumentarnog filma


Prva aktivnost odvit će se u srijedu 22. studenog u 18 sati u Multimedijalnoj dvorani Novog kampusa. Zajednica tehničke kulture Zadarske županije, Hrvatsko geografsko društvo – Zadar i Odjel za geografiju organiziraju predavanje i projekciju dokumentarnog filma Planinarskog kluba Sveti Bernard, Zadar: Druga strana Velebita. Predavači su Šime Jukić i Neven Zrilić.
 

Edukativna šetnja gradom


Odjel za germanistiku organizira šetnju gradom Ulicama našega grada, u četvrtak, 23. studenog od 14 sati za studente prve godine prijediplomskog studija. Cilj te šetnje je da studenti bolje upoznaju grad, a mogu se priključiti i studenti viših godina. Polazak je s Obale kralja Petra Krešimira IV 2.
 


VEZANO: Zadarski studenti iz Pariza stigli punih ruku: zlatna, srebrna i brončana odličja u više disciplina


 

Predavanje i radionica


U četvrtak, 23. studenog u 18 sati u zgradi SEP (bivša Tehnička),održat će se predavanje i radionica Maslinina muha i mane koje izaziva u maslinovom ulju. Radionicu organiziraju Odjel za ekologiju, agronomiju i akvakulturu u suradnji s Udrugom senzornih analitičara maslinovog ulja Olea Zadar.

U to vrijeme će se održati i kviz o Zadru na njemačkom jeziku, u Austrijskoj knjižnici Dr. Alois Mock.
 

Postani rimski car na jedan dan


U Gradskoj knjižnici Zadar će se u ponedjeljak, 27. studenog od 10 sati provoditi edukativna radionica za djecu nižih razreda osnovnih škola Postani rimski car na jedan dan. Radionicu organiziraju Ogranak Aleksandar Stipčević – Arbanasi i Odjel za klasičnu filologiju.

U poslijepodnevnim satima će se održati okrugli stol Pomoćnici u nastavi – Izazovi i perspektive, koji bi trebao trajati od 17 do 19 sati. Organizira ga Odjel za pedagogiju u zgradi SEP.

FOTO: PIXABAY, ILUSTRACIJA