LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Važna društvena inicijativa

CeKaDe i Sveučilište u Rijeci u zajedničkoj potrazi mjesta pod suncem za siromašnu djecu

Riječka udruga Centar za kulturu dijaloga (CeKaDe) i Sveučilište u Rijeci surađuju u vrijednoj inicijativi s ciljem podrške obiteljima koje žive u lošijim socijalnim i ekonomskim uvjetima.

Riječka udruga Centar za kulturu dijaloga (CeKaDe) i Sveučilište u Rijeci surađuju u vrijednoj inicijativi s ciljem podrške obiteljima koje žive u lošijim socijalnim i ekonomskim uvjetima.

Riječka udruga Centar za kulturu dijaloga (CeKaDe) neprofitna je organizacija civilnog društva posvećena borbi protiv siromaštva i socijalne isključenosti te promicanju vrijednosti građanske solidarnosti i društvenog dijaloga. Udruga već devet godina provodi program socijalnog uključivanja Moje mjesto pod suncem, s ciljem podrške obiteljima koje žive u lošijim socijalnim i ekonomskim uvjetima.

Sveučilište u Rijeci također je pružilo podršku toj inicijativi kako bi dodatno doprinijelo socijalnom uključivanju i dobrobiti zajednice. Tom prilikom Sveučilište je osiguralo adekvatan i siguran prostor za provedbu programa i kontinuiranu pomoć obiteljima u potrebi. Naime, zabilježen je porast obitelji koje žive ispod ruba siromaštva u Rijeci, stoga i potreba za podrškom nikad nije bila veća. Na ovaj način program koji je namijenjen djeci i roditeljima pružit će im sustavnu razvojnu podršku u stjecanju znanja i vještina te omogućiti sudjelovanje u aktivnostima koje bi im inače bile nedostupne.
 

„Moje mjesto pod suncem značajna je i važna inicijativa civilnog društva koja zaslužuje potporu svih dionika, kako bismo barem malo doprinijeli da tu djecu učinimo sretnom ili bar sretnijom djecom.” – izjavila je Snježana Prijić Samaržija, rektorica Sveučilišta u Rijeci.


Tom inicijativom pokrenuta je i kampanja prikupljanja sredstava kako bi se osiguralo da program Moje mjesto pod suncem postane dostupan svakoj obitelji koja ga treba, a provodi se pod nazivom Pet po pet i mijenjamo njihov svijet. Kampanja poziva sve građane, tvrtke i institucije da pruže podršku svojim sugrađanima u potrebi.

Više informacija donosi Sveučilište u Rijeci.
FOTO: PEXELS