LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sjećate li se ovih „gadgeta”?

Sjećate li se ovih uređaja iz devedesetih?

U nastavku donosimo nekoliko gadgeta koji su bili popularni devedesetih godina, a vjerujemo da će ih se mnogi prisjetiti s nostalgijom.

U nastavku donosimo nekoliko gadgeta koji su bili popularni devedesetih godina, a vjerujemo da će ih se mnogi prisjetiti s nostalgijom.

U nastavku donosimo nekoliko gadgeta koji su bili popularni devedesetih godina, a vjerujemo da će ih se mnogi prisjetiti s nostalgijom.

PlayStation (PS)

Svima dobro poznati PlayStation Sonyjeva je konzola za video igre prvi put predstavljena u Japanu 1994. godine, a nedugo nakon toga postala je svjetski trend.

Ljubitelji videoigara s oduševljenjem su dočekali PlayStation te je do svog povlačenja s tržišta prodan u više od 100 milijuna primjeraka.

PlayStation je nadograđivan novim verzijama, a čini se da su i danas konzole za video igre veoma popularne.

 

Discmann

Pet godina nakon lansiranja Walkmana prvog prijenosnog Sonyjevog uređaja za slušanje glazbe, izašao je CD Walkman ili Discman koji je omogućavao slušanje glazbe putem CD-a. Iako se Discman pojavio već osamdesetih (1984. godine) tek je u idućem desetljeću postao popularniji i prihvaćen od strane tinejdžera i mladih. Discman je na početku bio glomazniji i skuplji, a s vremenom je unaprijeđen različitim funkcijama. Nakon toga, doživio je velik uspjeh i zaslužan je za popularizaciju slušanja glazbe putem CD-a.

Danas se uređaj gotovo više i ne koristi, zamijenili su ga mnogi drugi, najprije iPod uređaji, a kasnije pametni telefoni.

Game Boy

Prvi GameBoy
 
Prvi Game Boy; FOTO: Screenshot/YouTube
 
 

Game Boy je Nintendova džepna konzola najprije lansirana na japanskom i američkom tržištu 1989. godine Uređaj je služio za igranje igara u pokretu, a godinu nakon predstavljanja lansiran je u Europu gdje je ostavio velik trag u popularnoj kulturi devedesetih godina 20. stoljeća. Kasnije se uređaj pojavio u dvije naprednije verzije, a 2003. godine je potpuno prestala njegova proizvodnja.

Od njegovog lansiranja pa sve do prestanka proizvodnje prodan je u gotovo 120 milijuna primjeraka. Na ovom popularnom uređaju devedesetih, korisnici su mogli uživati igrajući igre poput Super Maria i kada su u pokretu. Naravno, danas vrlo jednostavno igrati igre možemo na pametnom telefonu.

Furby

Furby
 
Furby; FOTO: Screenshot/YouTube
 
 

Furby je ustvari igračka koja je mogla govoriti i sa kojom su se djeca vrlo brzo zbližila. Furby se pojavila na tržištu 1998. godine, a proizvela ju je tvrtka Tiger Electroncs. Prvotna Furby prodavala se po cijeni od 40 dolara, a mogla je govoriti i proizvoditi različite ekspresije lica. Zasigurno je bila velika novost na tržištu, a roditelji i djeca su je s oduševljenjem prihvatili. Danas postoje razne inačice ove igračke tvrtke Hasbro.

Tako možete pronaći Furby Boom igračku, preuzeti aplikaciju Furby Boom ili pak igrati igru.

Tamagotchi

Tamagotchi
 
Tamagotchi; FOTO: Screenshot/YouTube
 
 

Tamagotchi je bio digitalna igračka koju je 1996. godine japanska kompanija Bandai pustila na tržište. Ova je igračka bila veoma zanimljiva zbog toga što su se djeca trebala brinuti o njoj. Naime, svatko tko je imao Tamagotchija zna da je to ustvari bio „ljubimac“ kojega je trebalo nahraniti i očistiti, inače bi vrlo brzo izgubio život. Ovaj je dječji ljubimac postao popularan u drugoj polovici devedesetih godina, a danas također postoje razne inačice. Primjerice, dostupan je u obliku aplikacije za iOS uređaje.

FOTO: SCREENSHOT/YOUTUBE