LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Divovi svrgnuti s trona

Škotsko sveučilište pobijedilo Oxford i Cambridge na listi najboljih sveučilišta u UK-u

Nakon trideset godina dominacije Oxforda i Cambridgea, prvo mjesta na listi najboljih sveučilišta u Velikoj Britaniji zauzelo je škotsko sveučilište.

Nakon trideset godina dominacije Oxforda i Cambridgea, prvo mjesta na listi najboljih sveučilišta u Velikoj Britaniji zauzelo je škotsko sveučilište.

Good University Guide Timesova je publikacija kojom se svake godine, na temelju zadovoljstva studenata, rangiraju Sveučilišta u Velikoj Britaniji. 

U povijesti vodiča, koji izlazi već 30 godina, prva dva mjesta uvijek su zauzimali Oxford i Cambridge, a isto je oduvijek bilo i na svim ostalim britanskim listama na kojima se rangiraju sveučilišta, prenosi Sky News

Ove godine najboljim je sveučilištem proglašeno škotsko Sveučilište St Andrews, koje se zadnjih nekoliko godina nalazilo u samom vrhu popisa. Na drugom mjestu nalazi se Oxford, dok je Cambridge s prvog pao na treće mjesto. 

Za promjenu na vrhu liste dijelom su zaslužni i semestri provedeni online. Naime, Sveučilište St Andrews iskazalo se dobrim modelom nastave na daljinu – bila je organizirana u manjim grupama, zbog čega su studenti bili zadovoljniji. 

– St Andrews se već godinama približava Oxbridgeu kao dominantnim sveučilištima, većinom zahvaljujući zadovoljstvu studenata, što se samo potenciralo tijekom nastave na daljinu – rekao je Alastair McCall, urednik Timesovog vodiča. 

Vodič rangira sveučilišta i prema stupnju socijalne inkluzije. Zanimljivo je da se na toj listi Cambridge našao na zadnjem mjestu, a Oxford na predzadnjem.