LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Obrat u situaciji

Mlada kadetkinja možda ipak neće biti izbačena iz policijske škole

Načelnica Policijske škole „Josip Jović” poništila je odluku o izbacivanju kadetkinje, pa se predmet dostavlja na ponovno rješavanje prvostupanjskom tijelu.

Načelnica Policijske škole „Josip Jović” poništila je odluku o izbacivanju kadetkinje, pa se predmet dostavlja na ponovno rješavanje prvostupanjskom tijelu.

Priča o 19-godišnjoj kadetkinji koja je objavila snimku kolega iz Policijske škole Josip Jović koji plešu užičko kolo obišla je cijelu Hrvatsku, pa i šire. Sada se, međutim, dogodio obrat, pa studentica ipak neće biti izbačena, prenosi RTL.
Vezano: 
Načelnica Akademije poništila je odluku zbog koje je kadetkinja trebala biti izbačena, a u rješenju koje prenosi RTL navodi se sljedeće:

– ...poništava se pedagoška mjera isključenja iz policijske škole Klasa: 602-01/21-07/1. Urbroj 511-01-122-21-52, koju je dana 16. srpnja 2021. godine izrekla voditeljica Policijske škole Josip Jović te se u skladu s člankom 117. stavkom 2. predmet dostavlja na ponovno rješavanje prvostupanjskom tijelu.

Kadetkinja je u svojoj žalbi navela, između ostaloga, da nije znala da se radi o užičkom kolu te da nije imala namjeru povrijediti ničiji ugled ili čast te da objava materijala i interes javnosti ne znače povredu ugleda MUP-a.

Prisjetimo se, oko svega se u srpnju oglasila i kadetkinjina majka koja je rekla da neće dopustiti da njezino dijete bude obilježeno kao netko tko nije dostojan uniforme i da će se boriti da se dozna prava istina.
FOTO: PEXELS