LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Volonterska platforma poziva građane da sudjeluju

Inicijativa „Sloboda gradskim klupama“ u subotu u Zagrebu

U subotu, 5. travnja u 13 sati, volonterska platforma „1postozagrad“ organizirat će građansko oslobođenje najduže zagrebačke klupe pod nazivom „Sloboda gradskim klupama“.

U subotu, 5. travnja u 13 sati, volonterska platforma „1postozagrad“ organizirat će građansko oslobođenje najduže zagrebačke klupe pod nazivom „Sloboda gradskim klupama“.

U subotu, 5. travnja u 13 sati, volonterska platforma 1postozagrad organizirat će građansko oslobođenje najduže zagrebačke klupe pod nazivom Sloboda gradskim klupama.

Navedena klupa naslonjena je na ogradu pravoslavne crkve na Trgu Petra Preradovića. Trenutno ju nitko ne može upotrebljavati jer je uz nju postavljena terasa lokalnog kafića koja svojim stolovima i stolcima brani pristup klupi. Volonteri su već dva puta komunalnom redarstvu poslali prijavu i upit jer je navedenoj terasi uporabna dozvola istekla krajem 2013. godine

S obzirom na to da navedeni kafić još uvijek čeka dozvolu Grada, ne bi smio za to vrijeme imati postavljenu navedenu terasu. Iz volonterske su platforme u dopisu istaknuli kako je Vijeće gradske četvrti Donji grad na skupštini donijelo odluku kako se terasa ne smije postavljati na tom javnom gradskom području.

Komunalno redarstvo nijednom nije odgovorilo na upite, stoga su volonteri odlučili reagirati i okupiti ljude. Cilj je donijeti vlastite kave i juhe, dovesti prijatelje ili samo iskazati dobru volju te na sat vremena upozoriti kako ovaj prostor treba ostati javno područje slobodno za sve građane koji žele uživati na suncu.

Dodatno o ovoj akciji možete pročitati na Tumblru 1postozagrad ili na Facebook eventu.

FOTO: SCREENSHOT/GOOGLE MAPS