LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Europski parlament mladih Hrvatske

25. Nacionalno zasjedanje Europskog parlamenta mladih Hrvatske

Europski parlament mladih Hrvatske (EPMH) najavljuje 25. Nacionalno zasjedanje Europskog parlamenta mladih Hrvatske u Zagrebu, od 16. do­ 18. svibnja 2014. godine. EPMH će ove godine okupiti više od 100 mladih iz cijene Hrvatske i drugih dijelova Europe.

Europski parlament mladih Hrvatske (EPMH) najavljuje 25. Nacionalno zasjedanje Europskog parlamenta mladih Hrvatske u Zagrebu, od 16. do­ 18. svibnja 2014. godine. EPMH će ove godine okupiti više od 100 mladih iz cijene Hrvatske i drugih dijelova Europe.

Europski parlament mladih Hrvatske (EPMH) najavljuje 25. Nacionalno zasjedanje Europskog parlamenta mladih Hrvatske u Zagrebu, od 16. -do 18. svibnja 2014. godine.

EPMH će ove godine okupiti više od 100 mladih iz cijele Hrvatske i drugih dijelova Europe.

Parlament djeluje s ciljem povezivanja mladih Hrvatske s mladima drugih europskih zemalja te tako podučava o radu ključnih europskih institucija. Osim toga, bavi se i organiziranjem i pripremom članova za sudjelovanje na međunarodnim skupovima i organizacijom istih u Hrvatskoj.

U okviru navedenih aktivnosti održava se i ovo nacionalno zasjedanje u sklopu inicijative 2014. kao europske godine mira i tolerancije, na kojemu će sudjelovati škole iz Varaždina, Siska, Krapine i Zagreba, kao i gosti iz više od 15 zemalja Europe.

Program nacionalnog zasjedanja podijeljen je na tri dijela:

- Teambuilding,
- Rad u odborima
- Generalna skupština.

Rad u odborima održavat će se u prostorima XVI., odnosno Klasične gimnazije, gdje će se srednjoškolci potom pozabaviti aktualnim temama ekonomskog, političkog i kulturnog napretka društva, kao što je trenutni konflikt Rusije i Ukrajine, problem nenapretka tercijarnog sektora, prava manjina, problem prilagodbe nacionalnih i europskih programa obrazovanja i dr. Svoje će zaključke delegati sastaviti u obliku rezolucije na engleskom jeziku.

Jednodnevna Generalna skupština predstavlja kraj i ključan dio zasjedanja, na kojem će svi odbori predstaviti rezolucije koje su usvojili tijekom rada odbora i glasati o njima. Rezolucije usvojene na Generalnoj skupštini bit će proslijeđene svim relevantnim tijelima državne i lokalne uprave te svim partnerima.

Generalna skupština održat će se na Veterinarskom fakultetu u Zagrebu 18. svibnja 2014. u 9 sati, i na njoj će prisustvovati brojni gosti: Nikola Vuljanić, Andrej Plenković i Tonino Picula, zastupnici u Europskom parlamentu; Stjepan Adanić i Martina Banić iz Saborskog odbora za obitelj, mladež i šport; Jelena Ricov, pročelnica za EU projekte te Pavao Škoko Gavranović, predsjednik vijeća učenika grada Zagreba, Bruna Fijember, stručna savjetnica u gradskom uredu za kulturu i sport te Adela Čujko, viša stručna savjetnica u službi za mlade, Ministarstvo socijalne politike i mladih.

FOTO: IVAN PERKOV/STUDENTSKI.HR