LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
STUDENTSKE UDRUGE

Hrvatsko društvo mladih „Pametna špica“

Hrvatsko društvo mladih „Pametna špica“ - Studentski.hr
pametnaspica@gmail.com

Udruga „Pametna špica – znanje za 21. stoljeće“ je osnovana s primarnim ciljem poticanja cjeloživotnog obrazovanja, samozapošljavanja i zapošljavanja mladih. Otvaranje globalnog tržišta rada za mlade u Hrvatskoj, pored danas nestabilnih uvjeta na lokalnom tržištu rada, stvara sve veću potrebu za dodatnim i novim znanjima, koja se ne mogu steći na pojedinim fakultetima i visokim školama.

Danas su konkuretna znanja multidisciplinarna, društveno i poslovno okruženje je multikulturalno i radom udruge nastojimo pružiti znanja, iskustva i kontakte članovima naše udruge, kako bi ih ohrabrili na kvalitetnu komunikaciju s okolinom i cjeloživotno učenje čime jedino mogu stvoriti efikasnu podlogu za donošenje dugoročno uspješnih osobnih i poslovnih odluka. U okviru globalnog tržišta, konkurentnost dolazi jedino iz znanja pojedinaca, zajedničkog rada sa ljudima s kojima se stručno povezuju, te iz kontakata sa potencijalnim kupcima njihovih ideja, usluga i proizvoda.

Preko različitih projekata, edukacija i sličnih sadržaja uključujemo mlade u „stvarni svijet“ koji je često nemilosrdan prema onima koji ne razumiju zakonitosti njegovog funkcioniranja. Poticanjem mladih na cjeloživotno obrazovanje i usavršavanje, stvaramo svijest o važnosti unaprijeđenja osobnih komparativnih prednosti, koje će im omogućiti konkurentnost na globalnom tržištu radne snage, a može pozitivno utjecati i na konkurentnost Hrvatske.