LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Problem studentske prehrane

Studentski zbor Gacke napravio korak prema otvaranju menze

Studentskom zboru Gacke priopćeno je da će članovi Povjerenstva Uprave za visoko školstvo izaći na teren te odlučiti hoće li se pokrenuti otvaranje menze.

Studentskom zboru Gacke priopćeno je da će članovi Povjerenstva Uprave za visoko školstvo izaći na teren te odlučiti hoće li se pokrenuti otvaranje menze.

Na mail redakcije Studentskog.hr stiglo je priopćenje Studentskog zbora Gacke o rješavanju problema studentske prehrane studenata grada Otočca.

Prije otprilike tri mjeseca upozorili smo javnost i nadležne službe na nedostatak mogućnosti subvencionirane prehrane za studente grada Otočca.

Danas smo dobili službenu informaciju o prvim koracima prema rješavanju problema uz pomoć Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.

U trenutku našeg prvog priopćenja – Pravilnikom o potpori za pokriće troškova prehrane studenata i temeljem posebnih geografskih i prometnih osobitosti – studentima Ličko-senjske županije iz Senja, Otočca, Ličkog Lešća te Brinja je 2008. godine dodijeljena razina prava 2, odnosno pravo na potporu za dva kompletna obroka dnevno.

U međuvremenu se odlukom ministra Jovanovića i to promijenilo te se potpore dodjeljuju korisnicima koji imaju prebivalište ili boravište u gradovima Gospiću i Senju te općinama Brinje, Karlobag, Korenica, Lovinac i Vrhovine.

Nakon našeg ponovnog upita, ovog puta Upravi za standard, strategije i posebne programe, Uprava za visoko školstvo nam je potvrdila da će se o tome raspravljati 13. studenog na sjednici Nacionalnog povjerenstva za kontrolu prehrane. Danas nam je pristiglo i izvješće:

– Vezano uz Vaš upit, obavještavamo Vas da je na sjednici dogovoreno da će članovi Povjerenstva izaći na teren i obići Otočac, razgovarati s predstavnicima Veleučilišta u Gospiću te vidjeti kakve su mogućnosti za organiziranje prehrane. Po obilasku Otočca, povjerenstvo će pripremiti svoje izvješće na temelju kojega se može dalje ići u aktivnosti, sukladno utvrđenome. –

Teret odluke i provedbe je trenutno na leđima Povjerenstva i Veleučilišta (izvan zakonskih mogućnosti Studentskog zbora Gacke). Bez obzira na to, nećemo mirovati dok svi lički studenti ne budu u mogućnosti koristiti svoja prava, jednako kao i studenti u bilo kojem drugom dijelu Hrvatske.