LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Financijska pomoć

Zagrebačko Sveučilište još nije započelo s isplatom sveučilišnih stipendija; saznali smo kad planira

Obratili smo se zagrebačkom Sveučilištu s upitom kada će početi isplate sveučilišnih stipendija studentima Sveučilišta u Zagrebu.

Obratili smo se zagrebačkom Sveučilištu s upitom kada će početi isplate sveučilišnih stipendija studentima Sveučilišta u Zagrebu.

Studenti koji su ostvarili pravo na stipendiju Sveučilišta u Zagrebu požalili su se da isplate nisu krenule. Naime, radi se o stipendijama koje se dodjeljuju u 5 kategorija – za izvrsnost, za studente koji studiraju nastavničke STEM programe, za studente koji su uspješni sportaši, za studente slabijeg socio-ekonomskog statusa te za studente stradale u potresima. 

Pravo na stipendiju ostvarilo je ukupno 544 studenta, o čemu je Senat Sveučilišta u Zagrebu donio odluku na sjednici održanoj 20. travnja. Nakon toga, raspisan je još jedan natječaj za dodjelu još 56 stipendija iz neiskorištenih sredstava nakon prvog natječaja. Taj je natječaj završio 4. lipnja, no čak ni studentima koji su ostvarili pravo na stipendiju tijekom prvog natječaja, stipendija nije isplaćena. 

Obratili smo se zagrebačkom Sveučilištu s pitanjem kada kreće isplata stipendija, a Bojan Bobinac iz Ureda za studente nam je odgovorio da bi isplata trebala krenuti ovaj tjedan

– Prema posljednjim informacijama koje smo zaprimili isplate bi trebale početi ovaj tjedan.

FOTO: IVAN PERKOV/STUDENTSKI.HR