LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Uvjeti i kriteriji

Sveučilište u Zagrebu povećalo iznose i broj stipendija! Raspisan je Natječaj, sutra kreću prijave

Iznos stipendije Sveučilišta u Zagrebu ove je godine uvećan te će iznositi ukupno 1.500 eura. Studenti se na Natječaj mogu prijavljivati od sutra, 15. veljače u 12 sati, a to mogu činiti sve do 1. ožujka u ponoć.

Iznos stipendije Sveučilišta u Zagrebu ove je godine uvećan te će iznositi ukupno 1.500 eura. Studenti se na Natječaj mogu prijavljivati od sutra, 15. veljače u 12 sati, a to mogu činiti sve do 1. ožujka u ponoć.

Senat Sveučilišta u Zagrebu donio je na svojoj danas održanoj sjednici odluku o raspisivanju Natječaja za dodjelu 520 stipendija za tekuću akademsku godinu. U odnosu na prethodnu godinu, broj stipendija je povećan za 20, a studenti imaju priliku konkurirati i za veći ukupni iznos.

Stipendije će ove godine biti raspoređene u pet kategorija:
  • stipendije za izvrsnost (A kategorija; studenti koji se nalaze u 10 posto najuspješnijih na studijskom programu za koji se prijavljuju; 350 stipendija)
  • stipendije za studente koji studiraju nastavničke studijske programe u području matematike, prirodnih znanosti i informatike – STEM (B kategorija; 40 stipendija)
  • stipendije za uspješne studente sportaše(C kategorija; 10 stipendija);
  • stipendije za studente slabijega socioekonomskoga statusa (D kategorija; 100 stipendija); 
  • stipendije za studente umjetničkoga područja (E kategorija; 20 stipendija)
Kako stoji u službenom priopćenju, uvođenjem dodatne, E kategorije, Sveučilište u Zagrebu prepoznalo je važnost vrednovanja izvrsnosti studenata umjetničkoga područja kroz dodatna postignuća i nagrade koje osvajaju, a ne samo kroz ocjene i ostvarene ECTS bodove. U skladu s Natječajem, za ove se stipendije mogu prijaviti studenti umjetničkih akademija te Studija dizajna Arhitektonskoga fakulteta koji su za vrijeme studiranja osvojili nagrade i priznanja – gradske, nacionalne i međunarodne razine, nominacije za nagrade najviše nacionalne i međunarodne razine ili su sudjelovali u relevantnim projektima od visoke umjetničke vrijednosti.

Iznos stipendije Sveučilišta u Zagrebu ove je godine uvećan te će iznositi ukupno 1.500 eura. Studenti se na Natječaj mogu prijavljivati od sutra, 15. veljače u 12 sati, a to mogu činiti sve do 1. ožujka u ponoć. Prijave se vrše elektroničkim putem, odnosno upisivanjem podataka u aplikaciju na mrežnoj stranici Sveučilišta u Zagrebu (ovdje). Za pristup aplikaciji student se mora prijaviti koristeći svoj elektronički identitet (AAI).

Nakon što razmotri sve pristigle prijave, Povjerenstvo za dodjelu stipendija Sveučilišta u Zagrebu utvrdit će popis kandidata koji ispunjavaju uvjete i kriterije Natječaja te sastaviti privremenu rang-listu koja će potom biti objavljena na mrežnim stranicama Sveučilišta u Zagrebu.

Uvid u opće i posebne kriterije te u sustav ranigranja, dostupan je u slubežnom tekstu raspisanog Natječaja (ovdje).
FOTO: GOOGLEMAPS/SCREENSHOT