LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
PROJEKTI

Formula Student: Riteh Racing Team

Formula Student: Riteh Racing Team - Studentski.hr
ritehracingteam@gmail.com
+385 91 5698 556

Riteh Racing Team je Formula Student tim Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. Osnovan je krajem 2007. godine kada se sastojao od devet članova. Tehnički fakultet je u okviru svojih mogućnosti stvorio uvjete za nesmetani rad tima, a projekt je priznat kao dio nastavnih obveza angažiranih studenata. Svakodnevni rad na bolidu te tjedni sastanci projektanata ključni su za kvalitetno funkcioniranje tima i organiziranje posla. U svojih šest godina rada, tim je uspješno izradio tri prototipa trkaćih bolida: RRCX, RRC11, RRC2-evo i RRC3, s kojima je sudjelovao na Formula Student natjecanjima. Neka od postignuća su 3.mjesto na stazi Silverstone u Velikoj Britaniji u klasi idejnog projekta 2008. te 33. mjesto u klasi kompletno izgrađenog bolida 2010. Najviše smo ponosni na osvojeno prvo mjesto na stazi Hockenheim u Njemačkoj u kategoriji najekonomičnije konstrukcije- „cost report“ te na srebrnu medalju za diferencijal bolida RRC11 na Sajmu inovacija u Londonu 2010.godine. Predvođen prof. dr. sc. Sanjinom Brautom, tim trenutno broji 14 studenata, većinom studenata Tehničkog fakulteta. Namjera je da se projektom u 2014. godini postignu bolji rezultati sa potpuno novim RRC3 bolidom koji je brži, lakši i pouzdaniji od prethodnog. Formula Student je najpriznatije i najcjenjenije obrazovno automoto natjecanje pod vodstvom Instituta inženjera strojarstva. Podržano industrijom i inženjerima visokog profila, natjecanje inspirira i razvija poduzetne i inovativne mlade inženjere. Cilj projekta je oduševiti mlade te ih ohrabriti da postanu inženjeri. Smisao je izazvati studente da osmisle, konstruiraju, izrade, ekonomiziraju, prezentiraju i natječu se kao tim sa prototipom malog trkaćeg bolida u seriji statičkih i dinamičkih kategorija. Oblik natjecanja je takav da omogućuje studentima idealnu priliku za demonstraciju i poboljšanje vlastitih mogućnosti izrade kompleksnog i integriranog proizvoda u zahtjevnoj okolini automoto natjecanja.

U razdoblju od 1.1.2016. do 1.2.2016 počeli su pristizati novi dijelovi sa strojne obrade, a i zadnji dijelovi su u međuvremenu poslani na obradu.


Ovom prilikom srdačno bismo se zahvalili svim tvrtkama koje su nam u tome odlučile pomoći te se nadamo kako ćemo uskoro biti u mogućnosti krenuti sa samom montažom cjelokupnog bolida.
Tim odnedavno broji 2 člana više koji su se odlučili pridružiti na vlastitu inicijativu. Dogovorena je suradnja s članovima grupe Onetius, a za daljnje detalje i informacije nastavite pratiti stranicu.


Krajem godine posjetili su nas učenici OŠ Frana Frankovića koji su se susreli s našim bolidom i svrstali naš projekt u jedan od najzanimljivijih te smo sigurni da će u budućnosti biti što više sličnih susreta.
Tijekom siječnja smo se bavili prijavama za natjecanja uslijed čega je tim krajem mjeseca jednoglasno odlučio da će se ove godine natjecati u Italiji i Mađarskoj. Prijave su uspješno izvršene, a natjecanja se održavaju od 22.7. do 25.7. 2016. godine u talijanskom gradu Varano de Melegari te od 18.8. do 21.8. ove godine u mađarskom Gyoru.

U narednih mjesec dana članovima tima predstoje ispiti na fakultetima no i dalje će se nastaviti rad na bolidu u skladu s mogućnostima koje ostavljaju obveze studenata.

VEZANE VIJESTI