LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
PRETRAGA PO KLJUČNOJ RIJEČI:
Šta psihologiziraš? (6)
← POVRATAK NA ČLANAK

Ena Rajić: „Spoken word poezija, satira i obrnuta psihologija kreativni su alati koji sa mnom najviše rezoniraju.”

S Enom Rajić porazgovarali smo o njezinom umjetničkom stvaralaštvu koje više od šest godina dijeli s ljudima, ali i o načinima na koje upravo taj nadasve drugačiji pogled na psihologiju može pomoći bilo kojem čovjeku u rješavanju njegovih osobnih životnih poteškoća.

„Mladima je u Hrvatskoj teže nego u razvijenim zemljama.”

Razgovarali smo s Irenom Jurjević o problemima s kojima se mladi najčešće nose, društvenim mrežama, ali i o aktualnoj pandemiji.

Psihologija boja: kako utječu na našu percepciju, emocije i svakodnevni odabir

S obzirom na to da poznavanje psihologije boja ima veliku važnost, otkrili smo koje osjećaje izaziva pojedina boja te istaknuli koje se koriste u logotipima nekih svjetski poznatih brendova osiguravajući tako njihovu popularnost. 

Ovisnost o vježbanju ozbiljan je psihološki problem. Evo kako ga prepoznati

Ovisnost o vježbanju često se javlja uz poremećaje u prehrani, a pogađa čak 3% populacije te znatno više profesionalnih sportaša. Za definiranje ovisnosti o postoje određeni kriteriji – otkrivamo o kojima se radi.

Što su navike i kako ih stječemo?

Navike su aktivnosti koje rutinski ponavljamo. Ako su loše, one se odražavaju na kvalitetu našega života. Kako ih, međutim, stječemo i što su one zapravo? Odgovor bi mogao biti jednostavniji nego se čini.

Provjerili smo kako studentima psihologije studij pomaže u svakodnevnom životu

Tri studentice psihologije podijelile su s nama svoja razmišljanja te objasnile kako im naučeno znanje sa studija pomaže ili ne pomaže u svakodnevnom životu.