LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Svjetski dan torte

Kuhajte sa Studentskim: Čokoladna torta od samo dva sastojka spremna za tren oka

Ako ste na studentskom budžetu i imate malo dobre volje, preporučujemo vam da prihvatite kulinarski izazov i napravite si slasnu čokoladnu tortu. Sve što vam treba jest čokolada i nekoliko jaja.

Ako ste na studentskom budžetu i imate malo dobre volje, preporučujemo vam da prihvatite kulinarski izazov i napravite si slasnu čokoladnu tortu. Sve što vam treba jest čokolada i nekoliko jaja.

Torta od dva sastojka, jednostavna, brza za napraviti i uz sve to unutar budžeta? Zvuči predobro da bi bilo istina, sigurno je neka varka. Ipak nije! I sami smo bili skeptični kada smo naišli na recept japanske slastičarske zvijezde Ochikeron, no kako smo imali sve sastojke i malo slobodnoga vremena, odlučili smo se okušati u ovom slasnom zadatku.

U vrlo kratkom vremenu torta je bila u pećnici, a mi smo jedva čekali da je napokon i probamo. Uz gotovo nikakve kulinarske sposobnosti, ugodno smo se iznenadili jer je okus deserta bio poprilično dobar. Svim slatkoljupcima koji trenutno čitaju ovaj članak savjetujemo da ostave sve što rade i odu pravac u kuhinju. Naoružajte se kuhačom, stavite najdražu pregaču i pratite ovaj jednostavan recept do čokoladnog uspjeha.

Sastojci:

  • 3 jajeta
  • 165 grama tamne čokolade po izboru.

Priprema:

Odvojite bjelanjke i žumanjke. Nakon toga bjelanjke spremite natrag u hladnjak te zatim upalite pećnicu na 170 °C. Nakon što ste to učinili, otopite čokoladu postupno na pari pa onda miješajte bjelanjke mikserom dok se ne formiraju čvrsti vrhovi. Kada se čokolada ohladi, dodajte žumanjke te zatim u smjesu dodajte jednu trećinu tučenih bjelanjaka i promiješajte. Dodajte ostatak bjelanjaka.

Kalup za tortu obložite masnim papirom, smjesu ulijte u kalup te je pecite između 30 i 40 minuta. Torta je gotova i spremna za posluživanje vama i vašim voljenima.

Studentski.hr želi vam slatko uživanje i napominje da je danas svjetski dan torti! Još jedan valjani razlog za pravljenje ove slastice.

FOTO: PINTEREST