LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski smještaj

Objavljeni natječaji za domove; zagrebački SC u tome pronašao priliku za zaradu – od gotovo milijun kuna

Ako se prijavite za smještaj u jednom od zagrebačkih studentskih domova, platit ćete 100 kuna. Budući da se na ovaj natječaj prijavljuje gotovo 10 000 studenata, vidimo da SC samo na prijavama zaradi gotovo milijun kuna.

Ako se prijavite za smještaj u jednom od zagrebačkih studentskih domova, platit ćete 100 kuna. Budući da se na ovaj natječaj prijavljuje gotovo 10 000 studenata, vidimo da SC samo na prijavama zaradi gotovo milijun kuna.

Većina je studentskih centara u RH objavila natječaje za smještaj u studentskim domovima u akademskoj godini 2019/2020, no zagrebački Studentski centar i donekle splitski nešto su posebniji od ostalih – evo i zašto.

Njihova posebnost jest u činjenici da jedini naplaćuju obradu dokumentacije. Naime, ako se prijavite za smještaj u jednom od zagrebačkih studentskih domova, to ćete platiti 100 kuna. Naizgled nevelika svota nije toliko malena ako uzmemo u obzir troškove koje studenti imaju pri upisu studentske godine, a pogotovo brucoši koji su morali platiti prijemne ispite na onim fakultetima koji to traže. Također, ako znamo da se za smještaj u domovima u glavnom gradu prijavljuje gotovo 10 000 studenata, vidimo da SC samo na prijavama zaradi gotovo milijun kuna. Splitski SC pak to isto naplaćuje 40 kuna. Da se radi o nepotrebnom udaru na studentski džep nedvojbeno je, posebno ako uzmemo u obzir činjenicu da tog troška u većini drugih studentskih centara nema. 


Vezano: Zagrebački SC objavio natječaj za smještaj u studentske domove


U nastavku donosimo podatke o pojedinim natječajima.

Raspisan je Natječaj za ostvarivanje prava redovitih studenata na subvencionirano stanovanje u objektima smještaja Studentskog centra Rijeka i slobodnim kapacitetima učeničkih domova u akademskoj godini 2019/2020. Dokumentaciju je potrebno dostaviti u riječki Studentski centar od 1. do 19. srpnja 2019. godine na adresu STUDENTSKI CENTAR RIJEKA, Radmile Matejčić 5, 51 000 RIJEKA s naznakom NATJEČAJ ZA SMJEŠTAJ. Također, dokumentacija se može predati osobno od 1. srpnja do 23. srpnja na recepciji Studentskoga naselja Trsat, Ulica Radmile Matejčić 5, svakim danom od 8 do 15 sati ili na recepciju Studentskog naselja Ivan Goran Kovačić, Ulica Franje Čandeka 4, svakim danom od 8 do 20 sati. Tekst natječaja i ostale pojedinosti dostupne su na poveznici.

Do 23. srpnja za smještaj u domu mogu se prijaviti studenti Sveučilišta u Osijeku. Obrasci potrebni za natječaj nalaze se na poveznici, a prijave se mogu podnijeti na adresu: NOVI STUDENTSKI DOM, Kralja Petra Svačića 1c, 31000 Osijek. Privremene rang-liste bit će vidljive od 1. kolovoza na stranicama Studentskog centra u Osijeku te na oglasnim pločama Studentskog centra u Osijeku i Studentskog doma K. P. Svačića 1c.


Vezano: Objavljen natječaj za smještaj u osječkim studentskim domovima i subvenciju privatnih smještaja


Studenti zadarskog sveučilišta na natječaj za smještaj u studentskom ili učeničkom domu mogu se javiti od 3. srpnja do 24. srpnja 2019. godine Zamolbe mogu predati osobno u Centru za studentski standard Sveučilišta u Zadru radnim danom od 8 do 15 sati ili poslati preporučenom poštom na adresu: SVEUČILIŠTE U ZADRU, CENTAR ZA STUDENTSKI STANDARD, Povjerenstvo za zamolbe, Ulica dr. Franje Tuđmana 24 d, 23000 ZADAR. Tekst natječaja dostupan je na poveznici, a rezultati će biti objavljeni na oglasnoj ploči Centra za studentski standard i na mrežnim stranicama Sveučilišta.

Studentski centar Varaždin prijave za smještaj u studentske domove prima do 25. srpnja 2019. godine, a potrebno ih je poslati na adresu SVEUČILIŠTE U ZAGREBU, STUDENTSKI CENTAR VARAŽDIN (NATJEČAJ ZA SMJEŠTAJ), Julija Merlića 9, 42000 VARAŽDIN. Sve detalje ovoga natječaja možete pronaći na poveznici.

Što se pak splitskog Studentskog centra tiče, prijave se podnose u domu Omladinski Hostel Spinut na adresi Spinutska 39, recepcija, radnim danom od 7 do 13 sati do 23. srpnja 2019. godine Sve potrebne dokumente i informacije možete preuzeti na poveznici.

Naposljetku donosimo podatke o natječaju Studentskog centra u Zagrebu. Svi zainteresirani mogu se prijaviti do 26. srpnja, radnim danom od 8 do 20 sati na adresu STUDENTSKI CENTAR U ZAGREBU, Poslovnica za smještaj, Zagreb, Savska cesta 25. Rezultati natječaja bit će objavljeni do 16. kolovoza, a tekst natječaja dostupan je na poveznici.

FOTO: IVAN PERKOV/STUDENTSKI.HR